Cezaevi Sonrası Yaşam
Barolar Birliği, İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği işbirliği ve Avrupa Birliği desteğiyle “Cezaevi Sonrası Yaşam” başlıklı bir eğitim çalışması düzenledi.
Üç oturum ve grup çalışmaları şeklinde gerçekleşen eğitimde, mahkum olan kişinin cezaevinden çıktıktan sonra, iş hayatına dahil olmasını konuştuk.
***
Eğitimin ilk oturumunda Av. Aslı Murat, “İş Yerinde Eski Hükümlülere Karşı Negatif Ayrımcılık” başlığında sunumunu yaptı.
Ayrımcılık konusunda değerlendirmelerde bulunan Aslı Murat, “Ayrımcılık günlük hayatta hepimizin bizzat maruz kaldığı ya da şahit olduğu bir durumdur. Toplumsal normlar, kültür gibi sosyolojik temeli vardır. Tek tipçi ve homojen toplumlarda daha yoğun bir şekilde gerçekleşir, meşrulaştırılır” dedi.
Ayrımcılık yasağının, II. Dünya Savaşı sonrasında ortaya çıkan bir kavram olduğunu söyleyen Murat, ayrımcılık olgusunun günümüzde hukuk kurallarının ayrılmaz bir parçası haline geldiğini vurguladı.
***
Peki ayrımcılık nelerden kaynaklanır?
Irk, etnik kimlik, yaş, cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, mültecilik, göçmenlik, engellilik durumu, sicil kaydı, dil, din, renk, sağlık ve gelir durumu...
***
Adanın kuzeyindeki denetimsiz, başıboş yapı bu konuda da karşımıza çıkıyor...
Eski........
© Yeni Düzen
