YAMİÇOĞULLARI (GÜNAÇTI'LAR)
Kadim dostum, ehli kalem ve kelâm sahibi, eğitimci yazar Seyfi Günaçtı'nın “Yamiçoğulları /Günaçtı'lar” adlı eserini ibret ve ilgi ile okudum. Öncelikle böyle bir eseri kültür tarihimize kazandırdığı için kendisini tebrik eder; adımıza imzalayıp hediye ettiği için de teşekkür ederim.
Eserin bana ulaşma hikâyesi de bir hayli dikkat çekiciydi. Fakat bu mevzu hakkında ileride münasip bir zamanda yeniden bir yazı daha yazacağımı söylemeliyim. Tabii bunun tarihini ben de bilmiyorum.
Kitabımızın ismi yazının başlığında belirtildiği gibi. Kitabın teknik açıdan değerlendirecek olursak şu özelliklere sahip: Kitap 16x22 ebadında 142 sayfa, birinci hamur kâğıt üzerine siyah-beyaz ve renkli fotoğraflar ile zenginleştirilmiş. Kitapta geçen kadın isimleri kırmızı, erkek isimleri ise koyu siyah olarak yazılmış.
Kitap her ne kadar bir sülale ismi taşısa da satır aralarında bir devre ışık tutacak bilgilere sahip. Tabii bir okur olarak kitapta adı geçen kişilerin kim olduklarından çok yaşadığı yer, yaşama şartları ve bazen de kişisel özellikleri daha dikkat çekici buldum. Çünkü bir devrin acılarını, hayallerini, coğrafyasını, demografik yapısını ve ekonomisini ele almış. Tabii mimari yapısı ve ticari hayat da konu edilmiş. İşte benim için ders alınacak taraflar burasıydı.
Önceleri yer bulma çabaları ve........
© Terme Bilgi Gazetesi
