Kvartal 19: Kommunen og folks rettsforståelse
Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Det er noe som er galt, når pensjonister og barnefamilier brått og brutalt mister hus og hjem og ingen tar ansvar. Sameierne var slitne av alt styret og takket ja til en minnelig løsning, som innebærer utkjøp for noen og permanent sikring for andre. I begge tilfeller betyr det milliontap for seksjonseierne. Mens kommunen, som godkjente skandalebygget, sitter stille i båten og håper at saken går over.
Kommunens granskning av seg selv
En tid etter evakueringen av Kvartal 19 gikk kommunen ut i avisen med følgende uttalelse: "Vi har ikke funnet noe i dokumentene som tilsier noe ureglementert, eller annet som kan relateres til dagens situasjon i bygget."
Sett i lys av rapportene fra Grunn-Teknikk AS om grunnforholdene i byggetomta, er konklusjonen fra kommunen både sjokkerende og provoserende.
For abonnenter.Les også
Da var ventetiden over: – Stolte over at vi har klart det
Det forelå krystallklare rapporter
Grunn-Tekning AS analyserte grunnen i byggetomten allerede i 1985 og kom i 1988 fram til følgende konklusjon:
"En sammenstilling av de påviste grunnforhold tilsier at fundamenteringsspørsmålet ideelt bør løses via peler til fjellgrunn. Alternativt tilrådes det meget sterkt å ta hensyn til det meget setningsgivende gytjelaget, og således sørge for at fundamenteringsnivået kommer dypere enn dette. Dette vil trolig innebære en planløsningsmessig sett uønsket dyp utgraving og gravedybden vil beløpe seg til minimum 4 meter."
Man skulle tro at kommunen hadde tilgang til denne rapporten, da byggesøknaden for Kvartal 19 lå på deres bord. Om ikke, så burde de i det minste........
© Sandefjords Blad
