ALLAH KİMLERİ SEVER II
ALLAH GÜZELLEŞEN KULLARI SEBER
Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’in değişik surelerinde, muhtelif ayetleriyle bize Mühsin kullarını sevdiğini açıklıyor.
Muhsin, ihsan sahibi demektir. Kur’ân kavramlarından olan İhsan’ın üç anlamı vardır:
İhsan karşılıksız vermektir. İhsan, yaptığımız işi, en ileri düzeyde güzel yapmaktır., ihsan Allah’a, O’nu görür gibi ibadet etmektir. Biz O’nu görmüyorsak da O bizi görüyor.
Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de İsra sûresinde kendisine ibadet olunması ve ortak koşulmamasını emir buyururken anaya-babaya ihsan edici olmamızı da emreder. Nisa suresinin 36. âyetinde ise anne-baba yanısıra akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, arkadaşlarımıza, mültecilere, yönetimimiz altında olan insanlara ihsankâr olmamızı da emir buyurur.
İhsan vermedir ama verme deyince sadece maddi yardım akla gelmemelidir. Verilebilir olan her şeyden verilmedir. Bir gülümseme, bir çift sözle moral verici olmak da bir tür ihsandır.
İhsan yapılanı güzel yapmadır ve bu görevimiz giyimde, sözde, davranışta, işte ve ilişkide kendisini göstermelidir.
İhsan yaptıklarımız Allah görüyor bilinciyle yapmaktır yani Ona beğendirme amacıyla yapılmalıdır.
Hulâsa, Allah Kur’an-ı Kerim’de bize ihsanı emrediyor. Bu emri yerine getiren kulları da sevdiğini beyan ediyor.
Mevla sevdi mi de beraber olur. Beraberliğin anlamı, rahmetini yağdırmasıdır, yardımını göndermesidir, iç huzuruna erdirmesidir, Cennet’e götürücü amellere yol açtırmasıdır…
Sözü Kur’an ile bağlayalım:
“Allah yolunda, O’nun rızasını kazanmak için harcamalar yapın, kendinizi tehlikeye atmayın ve de İhsan edici olun Allah’ın sizi gördüğünü bilerek verici olun, güzel işler yapın Çünkü sizi yaratan, yaşatan, rızıklandıran, Allah ihsan edici kullarını sever. “ (Bakara 195)
ALLAH SABREDİCİ KULLARINI SEVER
Rabbimizin sevdiğini bildirdiği bir zümre de sabredicilerdir.
Sabırlı olma Kur’an-ı Kerim’de müminlere ve de Peygamberimiz Hz. Muhammed’e çokça verilen bir emirdir. Sabır yeryüzü hayatında her türlü başarının sırrıdır.
Çalışmanızda sabredemezseniz gereğince başarılı olamaz ve kazanamazsınız. Çocuğunuzun terbiyesinde sabredemezseniz başarılı olamazsınız. Bilimde sabredemezseniz,........
© Mir'at Haber
