Drammens fremtid bygges med mer enn bare betong
Kronikk
Dette er en kronikk, skrevet av en ekstern bidragsyter. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdninger.
Drammen har lagt bak seg byutviklingskonferansen «Vorspiel til høsten 2025: Den store gjenåpningen av Drammen». Jeg regner med at fokuset var på de store og synlige endringene som skjer i byen som ny bybru og stasjonsområde, nytt sykehus med helsepark og flere store utbyggingsprosjekter i og nære sentrum.
Disse endringene kan være et skritt på veien for å gjøre Drammen mer attraktiv for nye innbyggere. Drammen kommune er avhengig av at flere skattebetalere i arbeidsfør alder velger å bosette seg her slik at kommunen bedre kan håndtere de økonomiske og bemanningsmessige utfordringene som «eldrebølgen» fører med seg.
Utbyggerne er avhengige av at Drammen oppleves som attraktiv og at flere velger å bosette seg her. Den målgruppen som Drammen må tiltrekke seg, er også opptatt av gode tjenester, gode boliger og levende lokalsamfunn som barna skal vokse opp i.
Hva en bør gjøre på disse områdene, sprenger rammen for en kronikk. Men, et godt utgangspunkt kan være å synliggjøre kvaliteter Drammen har, men som lett går under radaren selv for mange som bor her og ikke minst folk som vurderer å flytte hit.
For abonnenter Les ogsåMilliondryss til idrettslagene - se hvem som fikk hva
Noe som bør løftes tydeligere fram er «aktivitets- og idrettskommunen Drammen». Idretten står spesielt sterkt i Drammens kommunedeler –gjennom store, lokalt forankrede fleridrettslag etablert tidlig på 1900-tallet.
Etter at de større lokale industribedriftene ble lagt ned mellom 1970 og 1990 samtidig med at en rekke lokale foreninger ble by-overgripende, har idrettslagene stått igjen som den dominerende sivile kraft og sosialt lim i Drammens kommunedeler.
En kan retorisk stille spørsmålet: Hva hadde Øren vært uten DBK, Åssiden uten ÅIF, Solbergelva uten SSK, Krokstadelva uten IBK, Mjøndalen uten MIF, Gulskogen uten SIF, Strømsø uten Skiold, Åskollen/Glassverket uten GIF, Konnerud uten KIL – for å nevne de største idrettslagene.
Noen idrettslag har toppidrettsambisjoner innen spesifikke idretter og bidrar til glede og opplevelser gjennom det. Alle driver med breddeidrett og aktiviserer tusenvis av barn og unge i kommunen.
Utover det finnes hundrevis av spesialidrettslag som favner kommune og eventuelt region.
For abonnenter Les ogsåHadde storstilte planer for tomta – så kom kommunens vedtak: – Skuffa
Et kjennetegn ved Drammensidretten er at idrettslagene har tatt på alvor frafallet/bortvalget fra organisert idrett i ungdomsårene, med en påfølgende fysisk inaktivitet som konsekvens. Dette er en av våre største........
© Drammens Tidende
