Skal Mjøndalen miste mer – mens Drammen får alt?
Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Skal Mjøndalen utvikles som en levende småbykjerne, med boliger, arbeidsplasser og offentlige tjenester i samspill? Eller skal vi se enda en politisk beslutning fjerne viktige funksjoner fra sentrum – og enda en tapt mulighet?
SKRIVER: Tor Erik Fredheim var tidligere daglig leder i Mjøndalen handel og serviceforening. Foto: Eikerbladet / AmediaFremtiden til Rådhuskvartalet i Mjøndalen avgjøres i løpet av våren. Tirsdag 8. april skal kommunestyret orienteres om «Effektivisering av eiendomsdriften» i Drammen kommune, før administrasjonen fram mot kommunestyret i mai forbereder en sak om hvorvidt det skal etableres et nytt kommunalt administrasjonsbygg i kvartalet – en avgjørelse som etter vårt syn er helt avgjørende for utviklingen av Mjøndalen sentrum.
Drammen kommune eier , som skal utvikle Rådhuskvartalet. Kommunen har etter avtale rett til å bestille et nytt administrasjonsbygg i området, et bygg som kan romme rundt 200 arbeidsplasser. Arbeidsplasser som burde vedtas at skal låses til Mjøndalen.
Samtidig står det gamle rådhuset, et viktig symbolbygg i Mjøndalen, på tomta. Et politisk vedtak i 2024 slo fast at området fortsatt skulle kunne romme kommunale funksjoner. Nå skal dette realitetsbehandles.
Dersom Drammen kommune velger å ikke etablere et nytt administrasjonsbygg i Mjøndalen, vil det ikke bare være et brudd med tidligere føringer, men også et alvorlig signal om at kommunen er i ferd med å sentralisere sine funksjoner i Drammen by. Dette på bekostning av lokalsamfunnene i resten av kommunen.
Mjøndalen er pekt ut som et regionalt knutepunkt og utviklingsområde. Kommuneplanens arealdel vektlegger at Mjøndalen skal styrkes som småby. Da må det også følge handling og investeringer – ikke bare fine formuleringer. Å flytte, eller........
© Drammens Tidende
