Politikerne må forstå idrettens behov for plass
Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Kommunedelplanen for Gulskogen Nord legges nå fram til politisk behandling (Formannskapet 6. mai). Dette skjer etter at sluttbehandlingen av planen ble utsatt våren 2024 som følge av et innbyggerinitiativ initiert av nærutvalget for Rødskog og Gulskogen med krav om en mer reell medvirkningsprosess.
Kommunedirektøren ble av kommunestyret da bedt om å «gjennomføre en medvirknings-, involverings- og samskapingsprosess».
Planforslaget har nå vært gjennom en medvirkningsprosess basert på tre arbeidsverksteder. En plan for gjennomføringen ble lagt fram for nærutvalget, men omfang, innhold og organisering ble bestemt av administrasjonen i Drammen kommune.
Det ble valgt en modell med tre verksteder på to timer hver med fire måneder mellom første og siste verksted. Denne arbeidsformen egnet seg for å hente inn synspunkter og forslag, men den fremmet ikke særlig samskaping. Samskaping kjennetegnes av at deltakerne kommer med sine kunnskaper, innsikter og ideer som de kan utveksle. Det var ikke tid eller anledning til å diskutere nye løsninger, hvilket handlingsrom man faktisk har eller å se arealdisponeringen på Gulskogen Nord i sammenheng med planer og muligheter i resten av bydelen. Perspektivet var enøyd og begrenset.
Nærutvalg
Hver kommunedel har et nærutvalg. Dette består av innbyggere og politikere.
Nærutvalgene skal bidra til å skape lokalt engasjement og at lokalmiljøet får synliggjort og gjennomført saker i sitt lokalmiljø.
Alle nærutvalgene har møter fire ganger i året og møtene er åpne for publikum. Det settes av tid for innbyggere til å løfte lokale saker de er opptatt av.
Dette er Nærutvalgene:
© Drammens Tidende
