menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Erkekler neden geride kalıyor?

5 0
previous day

Zeka yaşı, beden yaşı ve gönül yaşı. Bu benim kendi tanımlamam, henüz bilimsel bir makalede yer almıyor, ama yıllardır çift terapilerinde karşılaştığım hikayeler ve gözlemlerim bu kavramı doğurdu. Özellikle kadın-erkek ilişkilerinde, gönül yaşının ne kadar kritik bir rol oynadığını fark ettim. Ve açıkça söyleyeyim: Erkekler, bu konuda kadınların fersah fersah gerisinde. Evet, kulağa sert gelebilir, ama bu yazıyı öfkeyle ya da intikam hırsıyla yazmıyorum. Sadece, seans odasında dinlediğim onlarca çiftin, özellikle kadınların, ortak şikayetlerinden damıttığım bir gerçeği paylaşıyorum. Hazırsanız, bu meseleyi eleştirel bir gözle masaya yatıralım.

Gönül yaşı ne demek?

Gönül yaşı, bir insanın sevgiyle tanışması, duygularını sağlıklı bir şekilde ifade edebilmesi ve karşı cinse bu duyguları yansıtabilmesi demek. Empati, sorumluluk, fedakarlık ve en önemlisi, duygusal olgunluk gerektiriyor. Toplumumuzda “Erkekler geç olgunlaşır” lafı adeta bir atasözü gibi dolaşır. Peki, bu olgunlaşma nerede oluyor? Kariyerde, parada, statüde mi? Ne yazık ki, gönül yaşında değil. Kadınlar, duygusal farkındalık ve ilişki yönetme konusunda çoktan yol almışken, erkekler çoğu zaman bu alanda yerinde sayıyor. Sonuç? İlişkilerde büyüyen bir uçurum ve hayal kırıklığıyla dolu seanslar.

Erkekler neden geride?

Bakıyorsunuz, 40’lı yaşlarda, zeki, kariyerli, dışarıdan bakıldığında “her şeyi çözmüş” bir adam. Ama iş ilişkiye gelince, adeta 15 yaşında bir ergen! Kızdığında küsen, hata yaptığında inatlaşan, duygularını ifade etmek........

© Analiz