Türkiye’nin birikimi ve dijital hafızası milli gururumuz Yeni Şafak 30’uncu yılına girdi
Yeni Şafak 23 Ocak 1995’te “Türkiye’nin Önü Aydınlık’’ manşetiyle, bu ülkenin birikimini kamuoyuna yansıtmak için yayın hayatına başladı. Postmodern 28 Şubat darbesinin yaşandığı yıllarda vesayetçi yapılara karşı milli ve yerli iktidarlara destek veren gazete bu hassasiyetini millet iradesini devlet-millet iş birliğini öne alan yayın politikasını günümüze kadar 30 yıl boyunca ilk günün heyecanı ile sürdürdü. Yeni Şafak, yayın hayatına atıldığı ilk dönemde Türkiye, yeni bir sosyolojik yapılanmaya gidiyor, Refah Partisi’nin yükselişine şahit oluyordu. Milletimiz Refah Partisi’ni koalisyon ortağı olarak iktidara taşımıştı. Bu gelişmeler kendilerini Türkiye’nin sahibi olarak gören vesayet odaklarını harekete geçirdi, 28 Şubat 1997’de MGK toplantısında “Bin Yıl Sürecek” denilen yeni bir süreç başlatıldı. Yeni Şafak bu sürece de sessiz kalmayan nadir gazetelerden biri oldu.
YENİ ŞAFAK GAZETESİNİN DEMOKRASİ KARNESİ
1998’de nöbeti Albayrak ailesi devraldı. Başta Ahmet Albayrak olmak üzere, Nuri, Mustafa, Kâzım ve diğer Albayraklar, vesayet yapılarıyla mücadelede maddimanevi hiçbir fedakârlıktan kaçınmadı. 28 Şubat sonrasında, faşist yönetim, Yeni Şafak ve Albayrak ailesine baskı ve zulmü adeta politika haline getirdi. Ancak Albayrak ailesi, bütün bunlara, bir nebze bile yılgınlık göstermeden göğüs gerdi. Yeni Şafak, 11 Ekim 1998’de, ‘Başörtüsüne Özgürlük’ eylemlerine öncülük etti, ‘Batık Banka’ olayları ve yolsuzlukların 28 Şubat’ın simgeleri haline geldiği günlerde Yeni Şafak bu olayların üzerine gitti. Öyle ki ‘yolsuzluk’ haberlerinden rahatsız olan iktidar, kolluk kuvvetlerini Yeni Şafak’ın üstüne saldı, baskınlar yaptırdı, gazete sahiplerini gözaltına alıp işkence yaptırdı. 11 Eylül saldırısının ardından ABD’nin Irak’a yönelik işgal hazırlıkları Türkiye’yi cenderede bırakıyordu. Irak’ta askerimizin başına çuval geçiriliyor ve Irak tezkeresine “Evet’’ dememiz dayatılıyordu. Yeni Şafak tezkereye karşı yoğun bir “Hayır’’ kampanyası yürüttü, 1 Mart tezkeresi Meclis’ten geçmedi. 2007 yılında ülkemizde 367 Krizi, 27 Nisan E-Muhtırası, 22 Temmuz Genel Seçimi ve 21 Ekim Anayasa Değişikliği Referandumu dâhil olmak üzere birçok siyasi ve sosyal olay yaşandı. Bu kritik süreçte Yeni Şafak her zaman olduğu gibi demokrasi ve milli iradeden yana tavır aldı, bütün Türkiye örnek bir tutum sergiledi. Ayrıca FETÖ’nün başarısızlıklarla sonuçlanan 2012 tarihli MİT kumpası, 2013 tarihli Polis-Yargı Darbesi ve 15 Temmuz 2016 tarihli Türkiye’yi işgale zemin hazırlama ve iç savaş çıkarmaya yönelik darbe görünümlü kalkışmada Yeni Şafak gazetesi attığı manşetlerle FETÖ terör örgütüne ve arka plandaki azmettiriciler MOSSAD ve PENTAGON’a karşı amansız bir mücadele verdi.
17/25 ARALIK POLİS YARGI DARBESİNE KARŞI “BOYUN EĞMEYECEĞİZ” MANŞETİ
24 Şubat 2014’te Selam-Tevhid isimli hayalî örgüt üzerinden on binlerce insanın dinlendiğini ortaya çıkaran Yeni Şafak, “Derin Kulak Pensilvanya” manşetiyle........
© Yeni Şafak
visit website