Risale-i Nur ve ailede iman hizmeti
Bu yüksek görev, sadece okumakla ya da teorik bilgi edinmekle sınırlı değildir. Aynı zamanda bu imanî ve Kur’ânî davayı içtenlikle yaşamak, üzerinde derinlemesine düşünmek ve bu hakikatleri anlayan, hisseden ve hizmet eden kişilerle müzakereler yaparak yolu daha etkili bir şekilde takip etmeyi gerektirir.
Risale-i Nur’u hayatımızın odak noktası haline getirdikten sonra, bu hizmeti birlikte paylaşacağımız “hayat arkadaşımızı” da aynı pencereden seçmemiz gerekmektedir. Kur’ân-ı Kerîm’de eşlerin nasıl olması gerektiği açıkça belirtilmiştir: “Rabbimiz! Bize, gözümüzü aydınlatacak eşler ve nesiller lutfet ve bizi takva sahiplerine önder kıl”1 Bu ayet, dindar ve ahlâklı eşlerin önemine işaret eder. Peygamber Efendimiz (asm) de eş seçiminde önceliğin, dinî değerlere ve güzel ahlâka verilmesini tavsiye etmiştir: “Sen dinî değerlere bağlı, ahlâkı güzel olanı seç ki tercihin sana bereket ve hayır getirsin.”2 Bu hadis-i şerif, evlilikte sadece dış görünüşe değil, iç güzelliğe ve manevî olgunluğa da dikkat edilmesi gerektiğini vurgulamaktadır.
Risale-i Nur’a ve iman hakikatlerine olan yakınlık, evlilikte göz önünde bulundurulması gereken önemli bir unsurdur. Ailelerin, özellikle eşlerin Risale-i Nur eğitimini hayatlarına........
© Yeni Asya
