Hvordan strøm og trådløst gikk fra «grønt til grått»
Debattinnlegg
Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Overskriften på invitasjonen var lovende: En helaften med fortellinger fra fortid og framtid om store oppdagelser, politiske spill og skurkestreker, helse og natur.
Og slik ble det – ifølge svært fornøyde deltakere.
Kunnskapsrik formidler med mot
Einar Flydal, statsviter, pensjonert forsker, strateg og fritenker fra telekombransjen, er kjent som en skarp blogger og samfunnsdebattant. Han formidler komplisert forskning på en forståelig måte, og han tør å stille spørsmålene mange fagmiljøer og myndigheter unngår.
Foredraget tok oss med på en tankevekkende, tverrfaglig reise fra Charles Darwin og «livets mysterium», via trykkekunstens revolusjon og «dagens digitale værsyke», til vindturbiner, Elon Musks satellitter og WHO som næringslivets haleheng.
Les ogsåNy WHO-rapport: Mobilstråling kan utløse kreft hos forsøksdyr – men hva med oss mennesker?
Tryggere hverdag i en strålende tid
Foredraget ble ytterligere beriket av Else Nordhagen, teknologigründer og tidligere seniorforsker ved SINTEF og Telenor. Hun bidro også med nye og spennende opplysninger, og presenterte innsikt fra sin bok «Tryggere i en strålende hverdag», som gir leseren et grundig innblikk i hva forskningen sier om helserisiko ved trådløs teknologi – og hvorfor metodene som brukes i vurderingene gir grobunn for uenighet.
Boka foreslår også føre var-tiltak, som vil redusere helsefaren uten at man må gi avkall på det digitale livet.
For abonnenter Les ogsåFristen har gått ut og Grete har anmeldt: – Uforsvarlig å stenge strømmen
Hvor var studentene og de ansatte?
USN er det fjerde største universitetet i landet, med over 18.000 studenter og 1.600 ansatte. Likevel deltok ingen........
© Tønsbergs Blad
