Ekonomi, seçimi erkene aldırabilir
Muhalefet çok umutlu olduğu 14 Mayıs seçimlerinde “tam olacak gibi olup da olmaması” şeklinde kaybetti. Bu yenilgi toplumun muhalefeti destekleyen kesimleri arasında büyük bir hayal kırıklığına ve küskünlüğe neden oldu. Ne de olsa çok farklı kesimleri bir araya getiren 6'lı Masa kesinlikle kazanmak için kurulmuştu. Kötü yönetilen bir ülke ve hiç yönetilemeyen bir ekonomi, hızlı bir yoksullaşmayla birleşince muhalefete büyük bir imkân sağlamıştı. Ancak bu gerçekleştirilemedi.
Bu noktada aday tespitindeki eksiklikten de söz edilebilir, 6’lı Masa’nın seçmene net mesajını ulaştıramamasında da… Dürüst, tutarlı ve ilkeli bir insan olsa ve muhalefeti bir araya getirerek büyük bir risk alsa da Kılıçdaroğlu, toplumun vasatına ve İç Anadolu realitesine tam manasıyla uymadı. 6’lı Masa’da Akşener’in neden olduğu kriz de seçmeni olumsuz etkiledi adeta.
2019 yerel seçimlerinde büyük şehirlerin AKP’den CHP’ye geçmesinde en önemli gerekçe olarak ekonomik kriz etkili olmuştu. Anadolu’daki şehirlerde yaşayanlar büyük şehirlere nispeten krizin ve yoksullaşmanın etkilerini çok fazla hissetmediğinden AKP, Anadolu genelinde büyük kayıp yaşamazken belediyeleri de elinde tutabildi. Ancak geçen süre zarfında büyük şehirlerde yaşayan insanların verdiği mesajdan herhangi bir ders çıkarmadı iktidar. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de kazanınca burnunun dikine gitmeye devam etti.
Fakat gözden kaçırdıkları gerçek, 5 yıllık süreçte ekonomik koşullar herkes için çok zorlaşması, ilk önce büyük şehirleri vuran yoksullaşma ve geçim sıkıntısı........
© Milli Gazete
visit website