menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Zor zamanların bizlere kazandırdıkları

12 0
16.06.2025

Zor zamanların bizlere kazandırdıkları

Istakozlar, yumuşak bir vücuda sahip canlılardır ama onları koruyan sert bir dış kabukları vardır. Ancak bu kabuk serttir, esnek değildir. Istakoz büyümeye başladıkça mevcut kabuk onun için dar ve çok rahatsız hale gelir. Baskı artar, sıkışır ve huzursuz olur.


Peki bu durumda ıstakoz ne yapar? Önce bir yarık ya da kaya altı bulup saklanır sonra kabuğunu çıkarır. Eski kabuğunu atar ve daha büyük yeni bir kabuk üretmeye başlar. Bu süreç hem tehlikeli hem de kaçınılmazdır. Büyümenin bedeli rahatsızlık ve risk içerir. Istakozlar hayatları boyunca bu süreci defalarca tekrar edermiş. Her seferinde içlerinde büyümek isteyen yumuşak vücutları dış sert kabukları zorladığı için mecburen o rahatsızlığı çekip yeni kabuk oluşturmak zorunda kalırlarmış.


Aslında bu rahatsızlık bir işaret ve 'büyümen gerekiyor' mesajı içeriyor. Bu biyolojik gerçeklik bizlere zorluğun stresin ve rahatsızlığın her zaman kötü şeyler olmadığını anlatıyor. Bu bakış açısıyla bakarsak, bugün yaşadığımız zorluklarda gün gelip yenişeylerin doğmasının habercileri diyebilir miyiz?


Gelin, önce yaşadığımız zorluklardan bahsedelim.


Bugün memlekette milyonlarca insanın en büyük şikayeti hayat pahalılığı. Memleketin en büyük problemi geçim derdi oldu. Her geçen gün geçinmek gitgide zorlaşıyor. Bu durum sadece cüzdanları değil, moralleri zorluyor. Çocuğunuza 1 kg kiraz almak istediğinizde 250-600 TL bandında bir fiyatla karşılaştığınızda kendi kendinize ben o kadar zengin değilim diyebiliyorsunuz. Hayat sadece sosyal medyada tatil görüntülerini ya da link paylaşarak para kazanan insanlardan ibaret olmadığı için şu anda yaşadığımız gerçeklik canımızı çok acıtıyor.


Kiraların ve konut fiyatlarının aşırı yükselmesi özellikle büyükşehirlerde ciddi bir kriz yaratıyor.Gençler ev sahibi olmayı hayal bile edemiyor, kiracılar ise her yıl zamlarla karşı karşıya.


Kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim pahalı hale........

© HTHayat