Ya devlet olunur ya da kuzguna leş
Bu köşede, kimliğimizi ve fikrimizi açıkça beyan ederek yazmaktayız. Dibine kadar tarafım ve MHP’li bir Türk milliyetçisiyim. Elbette taraf olmak, yılların imbiğinden geçen tecrübe ve okumaları elimizin tersiyle itmek anlamını doğurmaz. Böyle bir talihsizlik, ipti özümüze de mefkureye de haksızlık olurdu. Hele gerçeklik karşısında kör kör parmağım gözüne diyerek, apaçık, aşikâr olanı görmezden gelecek tıynetsizlerden ne sanılalım ne de sayılalım; zinhar!.. Nihaide Türkçüyüz, bu milletin asil evladıyız ki bizde mayası bozuk, ekşi yoğdur.
Düşüncede fukara ve üslupta sittin sene teskere alamaz densizler, yazdıkça bazen, mecburi denk geliyor. Denk gelse de bu altı kaval üstü şeşhane, desteksiz ve yivsiz atıcılara takılmadan, evelallah www.habererk.com vasıtasıyla köşe tutuyor, hasbihal eyliyoruz. Bu minvalde kaidemiz belli, amaç sarih, şiar Türklük ise gayrısı beyhude…
Ülkeyi de dünyayı da sancıyla düşünüyoruz, etraf yangın yeri. Huzura özlem, say ki Kafdağı’ndaki Zümrüdüanka… Hâl nazarda ülke ve dünya şartlarına olabildiğince nazar edip tefekkür etmek, saptamalar yapmak ise bize amir. Medya eşiğinde ortaya düşenleri dinleyip okuduğunuzda, yazılı-görsel metin analizi yapmaya çalıştığınızda şu manzara çıkıyor: bir tarafı umut dolu memleket-dünya, diğer tarafı kurum bağlamış bir memleket-dünya. Hasan Hüseyin Korkmazgil demiş ya Yaprak döker bir yanımız / Bir yanımız bahar bahçe…
Heyhat, yerkürede karamsarlık, umuttan daha fazladır, hele bu coğrafyada... Düşünüyorum hani; fert başına 135 bin dolar nominal değeri olan bir Germen soylu Lüksemburg sakini ile hanesine 315 dolar yazılan Burundili, esmer vatandaş Bantu Ndadaye, dünyaya aynı pencereden nasıl baksın? Keza Suriyelisi, Afgan’ı açılan pencereden baharı mı görüyor. Gelin, size United Nations Development Programme (UNDP) ve Oxford Poverty and Human Development Initiative (OPHI) ortaklığında hazırlanan Küresel Çok Boyutlu Yoksulluk Endeksi (2014) raporunu aktarayım. Raporda 6,3 milyar insandan 1,1 milyarının akut çok boyutlu yoksulluk içinde yaşadığını ve bunların yarısından fazlasının çocuk olduğunu görürsünüz. Savaşlar veya iç çatışmalar sebebiyle kötüleşen yaşam şartları, kuraklıklar, yoğun göç, salgın hastalıklar; neye baksanız insanlığın başına bela, özellikle malum coğrafyalarda. UNDP Başkanı Achim Steiner, bunları tek tek raporda vurguladıklarını söylüyor.........
© Habererk
