menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Düşman nerede, içeride olmasın!

437 1
02.03.2025

Bu yazı, uzun bir yazı. Biraz da teknik. Ama hayati bir konu. Umarım, sıkıcı bulsanız da okursunuz inşallah. Ve aslında bu yazının daha devamı da var. Bu sadece cep telefonu ile ilgili bir özet.

Akıllı şehirler, akıllı evler, akıllı arabalar, akıllı telefonlar.. Her şey akıllandı bir biz akıllanmadık gitti. Yakında çip takılan köpekler de bizden daha akıllı olacak (!?).. Hoş, biz de çip taksak ne olacak ki, eşitleneceğiz. İnsan, makine ve hayvan olarak “nesnelerarası iletişim”in NESNE’si olacağız.

Oktay Sinanoğlu şehir şehir dolaşıp şunu anlatmaya çalıştı: "Moleküler biyolojiyi bir silaha dönüştürdüler. GDO, sahte ilaçlar, ölüm tohumları, sahte domuz gribi… Milyonlarca insanın kanına giriliyor şu an dünyada. Dünya hakimiyeti için uğraşan bir avuç insan var." Duyan oldu mu? Duyan ne kadar anladı, anlayan ne yaptı. COVID günlerinde, mRNA ve PCR konusunda kendimizi yırtarcasına bağırdık da ne oldu? Şimdi de aynı çevreler başımıza İklim fitnesini bela olarak sarmaya hazırlanıyorlar. (Allah Şeytanı ve onun dostlarını kahretsin). Allah (cc) kitabında, cahillerin ve zalimlerin ve onlara uyan ya da onların yapıp ettikleri karşısında sesiz kalanların üstlerine pislik yağdıracağını ve onların işlerini sarp dağlara sardırtacağını söylüyor. Cehemstrail böyle bir şey olmasın sakın. O yetmedi ise Santorino kül’ü, kükürt’ü de kapıda. Yer depreşiyor. Hava, su, toprak zehirlendi. Biz zalimlerden olunca başımıza pislik de yağdırıyorlar bugün, ülkede, bölgede, dünyada işler sarp dağlara sarıyor. Bakın, beynimiz, kalbimiz, midemiz, damarlarımız işgal edildi ve dünya bir siber savaşın içinde. Düşman içerde ise, kilide de anahtara da gerek kalmaz.

Bu işleri birkaç gündür, Tuncay Uludağ ile konuşuyoruz. O’ndan rica ettim, en basitinden şu Akıllı(!) cep telefonu ve kol saatleri üzerinden başımıza ne işler açılabilir, bana sıraladı. Cep telefonu dediğiniz şey sadece cep telefonu değildir. Çok daha fazlasıdır. O cihazı sizden daha çok o cihazı üretenler size karşı kullanıyorlar. Bunu bilelim. Bu konu kişisel olduğu kadar toplumsal ve ülke için milli bir felaket kaynağıdır. Şu an akıllı telefonların hemen hepsi ultrasonic alıcı ve verici özelliğine sahip. Özellikle Google, Facebook, Samsung, bu alanda çok fazla patente sahip. Burada anlatacakların size uzun gelse de özetin özeti. Sıkılırsanız durup durup okursunuz. Konu herkes için hayati. Daha sıra arabalarınıza, evlerinize, iş yerlerinize, hastahanelere gelmedi.

Önce, ultrasonik seslerin enerji taşıması ve dokularla Etkileşimi ciddi bir sorun. Ultrasonik sesler 20 kHz üzerindeki frekanslara sahip mekanik dalgalardır ve sesin iletildiği ortamda partiküllerin titreşmesine neden olur. Bu titreşimler, ses enerjisinin maddeye aktarılması sonucu ısı enerjisine dönüşebilir. Ultrasonik dalgalar biyolojik dokular da termal enerjiye dönüşebilir ve ısı artışına sebep olur. Ayrıca bu seslerin ısıtıcı etkisi sonucu termal mekanizmalar üzerinden cep telefonlarından yayılan ultrasonik seslerin doku ısıtma mekanizması şu temel prensiblere dayanır: A. Viskoz Sürtünme ile Isı Üretimi (Bu şekilde Ultrasonik dalgalar, doku içindeki su molekülleri ve hücresel bileşenleri titreştirir. Bu titreşimler, moleküller arasında sürtünmeye neden olur. Sürtünme, mekanik enerjiyi ısıya çevirerek dokularda sıcaklık artışı yaratır. B. Akustik Kavitasyon (Buhar Baloncuklarının Çökmesi) sonucu, yüksek güçlü ultrason dalgaları, hücresel sıvılar içinde mikroskobik buhar baloncukları (kavitasyon) oluşturabilir. Bu baloncuklar, ani çöküş yaşadığında büyük bir enerji açığa çıkar, ısı üretir ve doku sıcaklığını artırır. Bu etki, tıbbi ultrason terapilerinde kullanılır ancak kontrollü bir şekilde uygulanmazsa hücrelere zarar verebilir.

1-Ultrasonik Veri İletimi (Sessiz Kablosuz Veri Aktarımı) başlı başına bir sorun. Telefonlarda ultrasonik hoparlörler veri transferi yapmak için kullanılabilir. Bu yöntem, özellikle arka planda çalıştırılarak fark edilmeden bilgi alışverişi sağlayabilir. Cihazlararası sessiz veri paylaşımı yoluyla bu telefonlar, Wi-Fi veya Bluetooth kullanmadan ultrasonik seslerle veri gönderebilir. Mesela Google Nearby ve Apple AirDrop, bazı durumlarda ultrason dalgalarını cihazları eşleştirmek için kullanır. Zaten bu reklam ve pazarlama alanında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Televizyon veya mağaza........

© Elips Haber