Medya, yalan ve sorumluluklar
90’a merdiven dayamış olmanın sükûneti ve bilgeliği içinde anlatıyor:
“Gazetecinin asıl işi, aracılık etmektir: Ondan beklenen, bizim doğrudan tanıklık edemediğimiz, ama bizi ilgilendiren şeyleri bilmemizi olanaklı kılmak, böylece de çoğunlukla çeşitli propaganda ve reklamların psikolojik etkileriyle biçimlenen kamuoyunun olabildiğince kandırılmamış bir şekilde oluşmasına katkıda bulunmaktır. Böylece gazetecinin işinde yalnızca etik ve insan hakları sorunları değil, aynı zamanda kavramsal / felsefî bilgi sorunları da söz konusudur…”
Bütün tartışmalardan uzakta, bütün tartışmalara eşit mesafede…
Adeta, “Yekpare bir anın parçalanmaz akışında…”
İonna Kuçuradi’den bahsediyorum.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin “Gazeteci Olmak Gazeteci Kalmak” etkinliklerinin 9’uncusunda “Bağımsız Gazetecilik Konferansı”ndayız…
Konferansın açılış konuşmalarını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Munyar ve Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi yapıyor…
Toplantı “Türkiye’de basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü”, “Gazetecilikteki dijital dönüşüm”, “Gazeteciliğin dijitalleşmesinin etkileri”, “Gazetecilikte uzmanlaşma neden önemli?” ve “Gazetecilikte örgütlenme ve dayanışma” olmak üzere beş oturumdan oluşuyor. (Meraklısı, konferanstaki konuşmaların tamamını TGC’nin web sitesinde bulabilir.)
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin kurulduğu 10 Haziran 1946 tarihinden bu yana bağımsız, bağlantısız gazetecilik anlayışıyla çalıştığını hatırlatan Munyar, “Gazetecilerin........
© Ekonomim
visit website