Vakko kadın çalışanlara sunduğu çalışma ortamıyla fark yaratıyor
Dünya Ekonomik Forumu'nun Küresel Cinsiyet Eşitsizliği 2024 Raporu'na göre, küresel cinsiyet eşitliği oranı h,6'ya yükseldi. Kadınların iş hayatına katılımı, eğitim ve siyasette giderek artıyor, ancak, bu hızla devam edilirse cinsiyet eşitliğine ulaşmak için 134 yıl beklemek gerekiyor. Yönetimdeki kadın oranı da hala çok düşük. Bugün, Fortune 500 şirketlerinin sadece ,6’sı kadınlar tarafından yönetiliyor. Türkiye’de kadınların işgücüne katılım oranı 5,8 erkeklerin oranı q,2. Türkiye bu oranlarla cinsiyet eşitliğinde 146 ülke içinde 127. sırada yer alıyor. Avrupa’da ise sonuncu ülke konumunda.
Kadın istihdamının yüksekliği açısından diğer alanlara örnek teşkil eden sektörlerin başında moda ve perakende sektörleri geliyor. 91 yıllık köklü moda markamız Vakko kadın istihdamındaki yüksek oranlarıyla dikkat çekiyor.
Geçtiğimiz günlerde Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi’nde bir kadın gazeteci grubuyla buluşan Vakko CEO’su Jaklin Güner’in verdiği bilgiye göre 2022’den itibaren 42 kadın çalışan müdür ve üzeri yönetim pozisyonlarına terfi etti. İcra kurulundaki kadın temsili yüzde 25 oranında. Vakko çalışanlarının yüzde 52’si; yöneticilerin yüzde 51'i kadınlardan oluşuyor. Vakko’nun kreatif ekiplerinin yüzde 70’i kadın. Young Talent olarak şirkete katılan yeni çalışanların neredeyse tamamı kadın.
Güner, kadınların erkek egemen iş dünyasına girmekte, iş ve yaşam dengesini sağlamakta zorluklarla karşılaştıklarına dikkat çekiyor. Kadınları başarılı kılan unsurları ise şöyle özetliyor; "Kadınlar titiz, detaycı ve pratik. Değişen şartlara hızla uyum sağlayabiliyorlar ki bu da çok büyük bir avantaj. Kadınların problem........
© Ekonomim
