menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

El parc fotovoltaic no desitjat

16 9
04.02.2024

Dimarts vaig assistir a un debat a l’Ateneu Vall del Terri sobre la transició energètica. Vam debatre la necessitat d’actuar, de trencar barreres culturals de forma que es pugui canviar la forma de consumir i no es freni la implantació massiva de parcs fotovoltaics i eòlics. Vaig explicar la meva teoria del benestar marginal: que tothom està confortable amb el que té i no vol fer cap esforç per canviar els seus hàbits. Els vaig dir que aquesta actitud canviarà quan es percebi que perdem benestar i que, encara que no ho veiem, això ja ha començat: només cal veure la pèrdua de qualitat en ensenyament, en salut i en poder de compra.

També cal preguntar-se per què darrerament veiem tantes manifestacions al carrer, siguin de pagesos, transportistes, infermeres... Tothom percep que les coses van a menys, però ningú vol canviar res. Per tant, el resultat, els vaig explicar, és que el benestar continuarà anant enrere i, potser, un dia estarem tan avall que haurem d’acceptar fer canvis en la nostra vida, defensant una millora, introduint valors perduts en les darreres dècades.

En Pere Roura, físic i professor de la UdG, va explicar que els impactes dels parcs solars i eòlics són suportables des del punt de vista ambiental. Fins i tot va mostrar un estudi on es veia com el cens d’aus havia millorat on hi havia parcs fotovoltaics.

En el torn de preguntes es va començar a veure on era el problema al poble. Resulta que hi ha un projecte per posar un parc de 20 MW al municipi, de forma que els veïns se n’han assabentat perquè els promotors del parc han signat documents de lloguer de camps a pagesos a canvi d’una remuneració determinada. Es........

© Diari de Girona


Get it on Google Play