Skylder gutta mer
FOR noen dager fikk den norske hoppskandalen varige konsekvenser. Da mistet landslagstrener Magnus Brevig og de nærmeste hjelperne hans jobben.
Det var den nye sportssjefen Jan Erik Aalbu som måtte gi vennene sine beskjeden:
- Helt jævlig, sier han til Dagbladet om den triste jobben.
Nå venter de norske hoppgutta som ble suspendert under ski-VM på eventuelle internasjonale reaksjoner. Selve suspensjonen er opphevet, men usikkerheten er stor:
Ingen vet om dette ender med en straffesak kun mot Norge, eller om det internasjonale Skiforbundet (FIS) velger å se det norske jukset i Trondheim i en større sammenheng i en sport der mange har brutt regler i årevis.
Likevel får hverken Aalbu eller de andre som prøver å rydde opp i norsk og internasjonal hoppsport noen som helst hjelp av de som før satt med ansvaret.
Eks-landslagstrener Alexander Stöckl nekter å fortelle hvordan utstyrsjukset har preget norsk og internasjonal hoppsport i hans 40 års fartstid i hoppbakkene verden rundt.
Det er svakt av en trener med et så sterkt rulleblad i norsk idrett.
DENNE østerrikeren er med god grunn en storkar i sporten sin. Han slapp til på trenertribunen for Østerrikes landslag seint på 1990-tallet bare 23 år gammel som hjelper for legenden Mika Kojonkoski, og så gikk karrieren rett oppover.
Via lærerjobb på det østerrikske hoppgymnaset i Stams som lenge har vært et kraftsenter i denne sporten, ble Stöckl en kjempesuksess som sjef for østerrikernes juniorlandslag.
De flotte resultatene derfra gjorde at han i 2011 overtok etter Kojonskoski som hovedtrener for Norge. Oss sjarmerte han med åpenhet og imponerende språkkunnskap.
Snart sang Alexander på NRK, snakket norsk og vant mer enn nok i VM og OL til å leve godt som tilsynelatende ubestridt sportslig sjef for........
© Dagbladet
