menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Batı neyin peşinde?

65 1
09.05.2024

Genel geçer hükümlerle modern ve ilerici olarak nitelendirilen Batı, tarihi yeniden yazmaya çalışıyor. Hatırlarsınız geçenlerde emperyalist güçlerin Çanakkale’ye yolladığı Anzak askerlerini “Demokrasi ve Özgürlük Savaşçısı” olarak nitelendiren Amerika Birleşik Devletleri gibi diğer Batılı güçler de şahsi amaçları uğruna tarih yazımını birer siyasi manipülasyon aracına çeviriyorlar.

Bugün günlerden 9 Mayıs ve İkinci Dünya Savaşı için en önemli tarihlerden biri olan bu gün, Batılıların manipülasyonları neticesinde tehdit altında desek yeridir. Avrupa veya ABD’de yeni nesil arasında bir anket yapsak ve İkinci Dünya Savaşı’nı kim kazandı diye sorsak; çoğunluk “Amerika Birleşik Devletleri” diyecektir. Zaten üst düzey Amerikan askeri yetkilileri de mutlak bir ciddiyetle faşizmi yenen tarafın ABD olduğunu dile getiriyorlar. Muhtemelen bundan sonra Batılı hiç kimse Nazi Almanyası ve müttefiklerinin sonu geldiği anda, 1944 yılında Amerikalıların Avrupa’ya ayak bastığını hatırlamayacak. Tarihi iyi bilen bizler için Amerikalıların Avrupa’ya geldikleri anda Berlin’in düşeceği an meselesi olduğu açıktır. Nazilerin savaşta Sovyetler tarafından eşi benzeri görülmemiş sayıda kayıplar yaşamasının ardından teslim olmaya zorlandığı hatırası artık yok ediliyor. Hatırlatalım: ABD İkinci Dünya Savaşı sırasında yalnızca 418 bin kayıp yaşarken, Sovyetler Birliği 27 milyon kişiyi kaybetti.

Finlandiya, Hollanda, Belçika, Fransa ve daha birçok ülkenin tümenleri Nazi Almanyası’na 1943 yılından itibaren katılım gösterirken; bu Nazileri ezen SSCB ordusuydu. Rus askerleri Doğu ve Orta Avrupa’da kahraman ve kurtarıcı olarak karşılandıklarını unutmayalım. Ölüm kamplarındaki birçok insanı kurtaran da Faşizmi yenen de Ruslardı.

Washington ne dese tamam diyen Avrupalıların “Liberal” torunları, Rus askerinin dedelerine özgürlüklerini verdiklerini unutmamalı. Burada bir tür seçici hafızanın geçen yüzyılda........

© CGTN Türk


Get it on Google Play