menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

BOYKOT KÜLTÜRÜ

5 14
01.05.2025

Her şeyi siyasallaşan bir ülkede boykotun da siyasallaşması normaldir. Bunun içindir ki 2 Nisan'da yapılan boykota giydirilen siyasi kimlik kavramın ve kültürün önüne geçmiştir.
Herkes eylemin siyasi boyutuyla ilgilenince hiç kimse boykotun gerçek anlamı üzerinde durmadı. Elbette her eylemin siyasi bir amacı vardır ve bir sonucu ortaya çıkar. Her ne kadar ekonomik bir eylem olsa da siyasi sonuçları olacaktır.
Bunun da sonunda boykot yapanlar çok başarılı bir eylem yaptık derken boykota karşı olanlar da eylemin başarısızlığını dile getirdiler. Televizyonlarında ve gazetelerinde haber yaptılar ve ekrana çıkardıkları konuklarıyla kendi bakış açılarını pekiştirecek söyleşiler yaptılar. Biz bu konulara girmek istemiyoruz.
Boykot, özellikle kapitalist sistemlerde tüketicinin kendisini korumak adına örgütlenerek yaptığı, tüketimden gelen gücünü kullandığı temel bir haktır.
Kapitalist sistem ve serbest piyasa ekonomisinin etkin olduğu ekonomilerde devletin fiyatlara müdahale etmesi söz konusu değildir. Bunu bir belediye başkanı açık açık söyledi. Belediyeler fiyat kontrolü yapamıyorlar dedi.
Siz bakmayın televizyonlarda fiyatları denetliyorlarmış gibi tiyatro yaptıklarına. Demirel'in dediği gibi; Bu........

© Yeşilgiresun