menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Şırnak Üniversitesi “Telkıhhane misali” Habur dedi

13 0
12.05.2025

Şırnak Üniversitesi, Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic. AŞ, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)’nın destekleriyle “Uluslararası Habur Dış Ticaret ve Lojistik Kongresi” 8-10 Mayıs tarihleri arasında Şırnak’ta gerçekleşti.

Şırnak Üniversitesi ve Zaho Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen “Uluslararası Habur Dış Ticaret ve Lojistik Kongresi” 8 Mayıs’ta açılış konuşmalarıyla başladı. Şırnak Valisi Doç. Dr. Birol Ekici, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Zaho Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Diyar Abdul Kerim Saeed, OSTİM Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, TCMB Banka Meclis üyesi Prof. Dr. Muhsin Kar, Şırnak Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Osman Geliş, çok sayıda yerli-yabancı akademisyen ve öğrencinin katılımıyla kongrenin açılışı gerçekleşti.

Ben de “Yin Yang Ekonomi Etkisiyle Habur” başlıklı sunumumu gerçekleştirmek ve böylesine muhteşem bir buluşmaya şahitlik etmek amacıyla kongredeki yerimi almıştım.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış yaptığı açılış konuşmasıyla kongrenin amacını şöyle özetledi: “Habur Sınır Kapısı, Türkiye’nin en önemli sınır kapılarından biridir. Bu sınır kapısı, Türkiye’nin Orta Doğu ülkeleri ile olan dış ticaret ve lojistik ilişkilerinde önemli bir bağlantı noktasıdır. Tarihi İpek Yolu güzergahında yer alması, özellikle Mersin ve İskenderun limanlarını Orta Doğu ülkelerine bağlaması nedeniyle hem ulusal hem de bölgesel anlamda önemli ticari avantajlar sağlamaktadır. Buna rağmen Habur sınır kapısının, özelde bölgesel kalkınmaya genelde........

© Yeni Birlik