Nurcular ne yapar?
Depremler, seller, yangınlar, kazalar her gün karşımıza çıkıyor. Bu durumda hayıflanmaktan başka elbette yapılabilecek şeyler var.
Burada Bediüzzaman’ın metodu karşımıza çıkıyor. Toplumu ilgilendiren hayatî meseleler söz konusu olduğunda Üstad Hazretleri ne yapmış? Bediüzzaman’ın hayatının ana faaliyetinin neşir hizmetleri olduğunu görüyoruz. Elbette bu hak ve hakikati neşretme hizmeti sürekli hâl diliyle ve birebir derslerle olduğu gibi asıl faaliyet ve çalışma ise yazılar ve kitaplar neşrederek gerçekleşmiş.
Yeni Asya’nın kuruluş misyonuna da kaynaklık eden bu faaliyet günümüzde elektronik yayınların da farklı kategoride dahil edilebileceği matbuât lisanıyla neşir, yani gazete, dergi, kitap vs. basılı yayınların tamamı. Bediüzzaman Said Nursî’nin neşriyat faaliyetlerini tek bir yazıya sığdırmak oldukça güç olmakla birlikte, Osmanlı devrinde “Eski Said” olarak, “efkâr-ı ammenin mürebbisi (terbiyecisi)” olan gazetelerde millete ve idarecilere gerçekleri bildirmek adına, ilmî, içtimaî ve fikrî makaleler kaleme alması, devrin aydınlarınca da okunan prestijli gazetelerde, “Dağ meyvesi acı da olsa devadır”, “Hamidiye alaylarına........
© Yeni Asya
