Sınav maratonuna hazırlanmak
Sınav maratonuna hazırlanmak
Ali Erkan Kavaklı
Merkezi sınavlar Türkiye’nin her yerindeki öğrencileri birbiriyle yarıştırır. Sınavlar öğrencinin ne bildiğini ölçer ama asıl önemli olan sıralamadır, yerleştirmeler sıralamaya göre yapılır.
Üniversite sınavlarında derece yapmış bir öğrencinin hazırlık sürecinde neler yaptığını, sınava nasıl hazırlanılması gerektiğini anlatacağım. Abdurrahman ile Adana’da verdiğim bir seminer sırasında tanışmıştım. Başarı koşusunu şöyle anlattı:
“ÖNCE HEDEF BELİRLEDİM”
“Önce HEDEF belirledim. Dünyanın en iyi İngilizce öğretmeni olmalıydım. Hedefi görebileceğim her yere yazdım, kendime bir kartvizit bastırdım:
“Abdurrahman Dinç / Dünyanın En iyi İngilizce Öğretmeni (2030)”
Kartı Ali Hoca’ya gönderdim, tebrik etti. Hedefe öylesine kilitlendim ki nereye baksam hedef aklıma geliyor, bu beni kamçıladı.
Plan yaptım: Tüm TYT ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) konularını 3 ayda bitirecektim. İlk etapta zor görünüyordu fakat kolay oldu.
“Günde bir TYT, bir YDS konusu çalışacağım, konu testlerini çözeceğim, tüm konular 3 ayda bitecek.”
Hocalar, farklı yayınların sorularını çözün, ÖSYM’nin soracağı tüm sorulara hazırlıklı olun, dediler. Üç ayrı yayının soru bankasını aldım. Konuları iki farklı kitaptan çalışıyor, derste hocayı dinliyor, konuyu 3 kez çalışmış oluyordum.
Konuyla alakalı kimi zaman 300 kimi zaman 500 hatta 750 soru çözdüğüm oldu.
Üniversite sınavında bir konuyla alakalı en fazla........
© Yeni Akit
