Byens ensomme språk
Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Ordensvaktene på Farmandsstredet viser tydelig at man ikke har plass til uønskede som bortvises. De få hvilebenkene er ikke egnet til å sitte på, enda dette er byens mest travle handelssenter. Busskuret utenfor er uten benker, bare med installasjoner til å hvile seg mot i noen sekunder. Man møter ikke engang folk på Farmandstredet, for kassene har blitt selvbetjente. For mange var dette kanskje et sted hvor man kunne si hei, få øyekontakt eller en kort prat.
Frem til 1970 årene lå politistasjonen ved torvet, uten stengte dører. Politiet var synlig, og de patruljerte gatene – kom i kontakt med folk. Dagens politistasjon – derimot – fremstår introvert, med sine enveisvinduer, sine mange pullerter og overvåkingskameraer (nærmere 20?). Dette er sikkert nødvendig i det superkriminelle Detroit, men i vesle Tønsberg? Til og med på 17. mai fremstår politiet distansert, de sitter i patruljebil først i toget.
Og hva med våre folkevalgte politikere? Hva kjennetegner bygningene de holder til i? Hovedinngangen på rådhuset domineres av pullerter og rullegitter. Avvisende fremstår også det ruvende «VOW-komplekset» i Nedre Langt 19. Finnes det noe liv bak persiennene? I hvert fall ikke på gateplanet utenfor.
Les også
Det er liten forskjell på det arkitektoniske uttrykket til det ferdige bygget og brakkeriggen som står ved siden av
En splittet by
På byens mest besøkte spisested, McDonald's, har de installert digitale bestillingskiosker. Men ennå har de ikke valgt å installere virtuelle spill som på Alnabru, et «tilbud» for familier og venner som vil hygge seg sammen.
Den norske kirke skal være en folkekirke, likevel har Tønsberg bispedømmes........
© Tønsbergs Blad
