menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

SİYASET, TİCARET VE İDEOLOJİ İLİŞKİSİ

8 1
24.03.2025

Siyaset, ülkeyi ve toplumu yönetme şekli ve sanatı olarak söylenir. Bu anlayış, elbette ki, bir medeniyet ve toplumun değerleri ile alakalı bir konudur. Çünkü, yönetim; salt bir teknik ve metotlar topluluğu değildir. İnsan ve onun sosyal dünyasını düzenleme ile alakalı bir konudur.

Siyasetin Bir Araç kılınması:

Günümüzde siyaset, eski manasından uzaklaştırılmış, adeta bir menafat elde etme makamı ve aracı haline getirilmiştir. Bu özelliği, siyasetçilerin tutum, davranış ve konuşmalarından anlayabiliyoruz. Halbuki siyaset, bir devlet ve toplum anlayışına oturan ve halkın gelecek dünyasını önemli değerler ile düzenlemeyi sağlayan çok önemli bir görev durumundadır. Bir manada, bir toplumun inanç ve kültürü ile bağlantılı bir çalışma alanıdır.

Siyaset; kişinin kendi ihtiras ve menfaatlerini bir kenara bırakıp, kendini davasına ve halkına feda edebilecek bir anlayış ve fedakarlık işidir. Kişinin rahatından, menfaatinden ve keyfinden feragat ederek, yerine getirmesi gereken kutsal bir vazifedir.

Fakat, günümüzde siyaset; bir menfaat, makam ve şöhret olabilmenin yegani yeri ve vasıtası haline getirilmiştir. Bu durumun ortaya çıkmasının en önemli sebebi, siyasetin ahlaki değerlerden uzak bir sistem ve ilişkiler düzeninde gerçekleşmiş olmasıdır. Özellikle, Batılı dünyanın güç ve menfaat ilişkileri çerçevesinde........

© Mir'at Haber