Üç sosyolog
Toplum ve insanların etkileşimi üzerine çalışan sosyolojinin konuları, toplumsal araştırmalar ile bireyler arasındaki ilişkilerden küresel sosyal işleyişlerine kadar geniş bir alandır. İnsanların neden ve nasıl bir toplum içinde yaşadıklarına odaklanıp çalışan kişiye de sosyolog denilmektedir. 19. yüzyılın ilk çeyreğinde gelişen sosyoloji diğer bilim dallarına göre genç sayılır.
Bu girizgâhtan bahsetmemizin sebebine gelince; geçtiğimiz hafta içinde belediyeciliği alt/üst yapı veya inşaat olarak görmeden kültürel yapımıza katkı sağlayan Zeytinburnu Belediyesi’nden gelen ‘Hüsamettin Arslan Kitabı’ ile ilgili bir yazı kaleme alacaktım ki Prof. Dr. Orhan Türkdoğan ve Alev Alatlı’nın vefat haberleri gelince üç değerli sosyologla ilgili düşüncelerimden damıtılmış kısa bilgiler arz ederek onları rahmetle yâd etmek istedim.
Asım Öz’ün hazırlığını üstlendiği ve mükemmel bir kitap olarak ele aldığım ‘Hüsamettin Arslan Kitabı’nda hocamızın eserlerinden ve konuşmalarından seçilen metinlerle hocamız hakkında düşüncelerini kaleme alan entelektüel yazarlarımızın yazılarından başka bir yazımızda söz ederiz inşallah.
Çoğumuzun kitaplarından aşina olduğuna inandığım Orhan Türkdoğan hocamızla görüşmemiz........
© Milat
visit website