menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Terörsüz Türkiye: Barış Sürecinin Zorlukları ve Geleceği

4 0
15.07.2025

Türkiye’nin terörle mücadelesi, yıllar boyunca milletimizin ortak acılarını ve direncini şekillendirmiştir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin hatırası, mücadelenin ne denli derin ve ağır bedel gerektirdiğini göstermektedir. “Terörsüz Türkiye” söylemi, acıların sona erdirilmesi için duyulan en temel arzudur.

Ancak geçmiş deneyimler, hedefe ulaşmak için atılacak her adımın çok yönlü ve derinlemesine değerlendirilmesini zorunlu kılmaktadır. Terörle mücadele sadece güvenlik önlemleriyle sınırlı kalmayıp, toplumsal dokuyu, ekonomik yapıyı ve hukuki zemini doğrudan etkileyen karmaşık süreçtir.

Barış Süreci ve PKK’nın Muhataplığı: Meşruiyet Sorunu

Sözde “barış süreci” olarak adlandırılan müzakereler, PKK terör örgütüne resmi muhataplık payesi kazandırmış olması, örgütün taleplerine zımni onay anlamına gelmekte ve devletin egemenlik alanında ciddi meşruiyet sorunları doğurmaktadır. Daha önce sayısı azaldığı veya sona erdiği iddia edilen terör örgütünün, bugün resmi süreçte muhatap olarak kabul edilmesi, milletimizin şehit ve gazilerinin hatırasına haksızlık etmektedir. Bu süreç, Türkiye’nin uzun yıllar boyunca birikmiş düşmanlık ilişkilerini göz ardı ederek, dışarıdan dayatılan vesayetçi yaklaşımların etkisi altında yürütülmektedir.

Toplumsal ve Psikolojik Etkiler: Şehit Aileleri ve Kamuoyu

Terörün yarattığı acılar, sadece güvenlik boyutuyla sınırlı kalmayıp, toplumun psikolojik ve sosyal yapısında derin izler bırakmıştır. Şehit aileleri ve gazilerimizin yaşadığı travmalar, toplumsal hafızamızda........

© Küresel İfşa