Daha ne kadar canavarca hisle öldürecek
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi’nde okuyordu.
Tarih 16 Temmuz 2020...
O gün kardeşi Sibel ile telefonda konuştu.
Ula ilçesinin Akyaka Mahallesi’ndeki evinden Menteşe içindeki alışveriş merkezine gitmek üzere ayrıldı.
Sonra bir daha haber alınamadı.
Kayboldu.
Ailesi merak ediyordu.
Kardeşi ve annesi Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığı’na gitti. Kayıp ihbarında bulundu.
Sosyal medyadan yardım istiyorlardı.
Pınar Gültekin’in cesedi 4 gün sonra Menteşe ilçesinin kırsal Yerkeşik Mahallesi’ndeki ormanlık alanda bulundu.
27 yaşındaydı.
Sonra anlaşıldı ki, evli ve bir çocuk babası 32 yaşındaki Cemal Metin Avcı, genç kadını şiddet uygulayarak bayıltmış, ardından boğarak öldürmüştü.
Sorgusunda itiraf etti, henüz hayattayken onu yakmıştı.
Katil, ilişkileri olduğunu, genç kadın onu terk etti diye tartıştıklarını ve cinayet işlediğini söylüyordu.
Aile bu ilişkiyi reddetti. Yine aileye göre Gültekin ile katil bir barda tanışmış, ısrarla kadını takip etmiş, mesajlar atmıştı. Pınar Gültekin babasının iddiasına göre Cemal Metin Avcı’yı telefonda engellemişti, ne olduysa ondan sonra oldu.
Katil, Pınar’ı öldürmüş, aynı gün benzin istasyonundan bir şişe benzin almış ve ormanlık alanda bedenini çöp varilinde yakıp üzerine beton dökerek izleri silmeye çalışmıştı.
Ortalık ayağa kalktı, Türkiye 27 yaşında bir erkek tarafından öldürülen Pınar için ağladı. Kadınlar tepki gösterdi, Pınar Gültekin üzerinden kadına şiddeti protesto etti, bu kampanyaya Hollywood yıldızları Jennifer Aniston, Jennifer Garden gibi isimler de sosyal medyadan destek verdi.
Gültekin’i öldüren Cemal Metin Avcı önce ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı, sonra cezası “haksız tahrik” indirimiyle 23 yıla indirildi.
Cuma günü, Cemal Metin Avcı’nın Pınar Gültekin’i öldürmesine ilişkin davada Muğla 3. Ceza Mahkemesi gerekçeli kararını açıkladı. Avcı’ya haksız tahrik indirimi uygulayarak 23 yıl hapis cezası veren mahkemenin gerekçeli kararında “Sanığın maktule yönelik yakma fiilini gerçekleştirmedeki amacının eziyet çektirmeye yönelik olmayıp maktulün cesedini yok ederek yakalanmaktan kurtulma ve suç delillerini yok etmeye yönelik olduğu gözetildiğinde mahkeme sonuç cezaya etkisi olmamakla birlikte koşulları oluşmadığından söz konusu unsurun somut olayda gerçekleşmediğini kabul etmiştir” denildi.
Haksız tahrik indiriminin gerekçesini şu cümlelerle anlatıyordu mahkeme:
“Cemal Metin’in de maktulün söz konusu haksız fiil içeren davranışlarından duyduğu öfke ile maktule yönelik söz konusu suçu işlediği dikkate alındığında haksız tahrik hükümlerinin uygulama şartlarının tamamının gerçekleştiği kuşkuya yer verilmeyecek şekilde sabittir.”
Pınar Gültekin’in........
© Korkusuz
![](https://cgsyufnvda.cloudimg.io/https://qoshe.com/img/icon/go.png)