Bir neslin çilesi ve şerefi İsmail Türk
Ben Bafralıyım. Ülkücü bir neslin içinde Bafralı olup da İsmail Türk ağabeyin ismini bilmeyen yoktur. Daha önce de Habererk’te köşe yazarlığı yapmıştım. Uzun bir aradan sonra değerli büyüğümüzün bu sitesinde yeniden yazmaya başladım. Sadece yazmıyorum. Değerli yazarlarımızın yazılarını okuyor ve aydınlanıyorum. Sitedeki haberleri takip ediyorum.
İsmail Türk ağabey, Bafralı olan her ülkücü için bir efsanedir. Bu yazımda dilim döndüğünce ama anlattıklarımın yeterli olmadığını bilerek İsmail Türk ağabey hakkında duygularımı paylaşmak istedim. İsmail Türk büyüğümüz ile bu yazıdan önce bir ön görüşmem olmadı, bir bilgi vermedim. Hoşgörüsüne sığınarak yazıyorum. İsterim ki onun ve onun gibi büyüklerimizin şahsında bugün ki genç ülkücü nesillere de bir şeyler aktarabilmiş olurum.
YUSUFİYELİLER
Bir Neslin Çilesi, Bir Davanın Şerefi
İSMAİL TÜRK
Sonunun nereye varacağını, bedelinin ne olacağını hiç düşünmeden, yalnızca Allah’a dayanarak, zulme karşı vakurca ve yiğitçe duran bir bozkurt… Bir dava eri, bir kalem neferi, bir çile yoldaşı... Gazeteci, yazar, ülkücü ve örnek bir iman ve irade adamı: Saygıdeğer İsmail Türk Ağabey.
Kıymetli büyüğümüz İsmail Türk, hayatı kitaplara, belgesellere konu olacak, Türk milliyetçiliği ve ülkücü mücadelenin onur timsali isimlerinden biridir. Onun hikâyesi, sadece şahsına değil, bir neslin imanla, cesaretle ve inançla taşıdığı mukaddes bir mirasın da öyküsüdür.
Yusufiye’de Başlayan Büyük İmtihan
Ülkücü hareketle tanışması taş medreselerin soğuk duvarlarına kadar uzanır. Henüz 15-16 yaşlarındayken, 1978 yılında Sovyetler Birliği'nin Afganistan’ı işgali üzerine İstanbul’da Rus Konsolosluğu önünde yapılan bir protesto gösterisinde yer alır. Haksızlığa ve emperyalizme karşı sokağa çıkan binlerce ülkücü gibi o da oradadır. Beş dava arkadaşıyla birlikte gözaltına alınır, ardından tutuklanır. O yaşta Yusufiye ile tanışır. Yusufiye… Yani Hz. Yusuf’un sabırla, iffetle ve Allah’a teslimiyetle zindanları aşkla yaşadığı yerin adı… Bizim neslimiz için o kelime cezaevinden daha derin, daha kutlu bir anlam taşır. Çünkü orası inancın, sadakatin, direnişin ve şerefin mekânıdır.
İsmail Türk Ağabey’in Yusufiye hayatı, İstanbul’dan Aydın’a, Afyon’dan Bafra’ya kadar farklı zindanlarda aralıklarla 11 yıl sürer. Her biri sabırla, imanla ve ülküyle yoğrulmuş birer çile menzilidir.
2000 Yılına Yazılan Mektup ve Bir Hasret........© Habererk
