Türkiye’nin Denizlerindeki Enerji Çalışmaları “Açık Deniz Teknolojisi” Mezunu Gençlere Emanet
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi “Açık Deniz Teknolojisi” ön lisans programı ile Türkiye’nin stratejik beşeri sermayesinin önemli bir açığını kapatacak genç nesiller yetiştiriyor.
YÖK son yıllarda üniversitelerin özellikle ön lisans bölümlerinde büyük bir atılım yaparak birbiri ardına yeni bölümler açıyor. İşte bu bölümlerden en dikkat çekenlerden bir tanesi olan “Açık Deniz Teknolojisi” programı da bu bölümlere verilecek en güzel örneklerden bir tanesi. Biz de bu bölüme ilk defa 2022 yılında öğrenci alan üniversitemiz olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin kıymetli Rektörü Sayın Prof.Dr.İsmail Hakkı Özölçer ile hem bu bölümü hem de bu bölümün mezunları üzerine keyifli bir söyleşi yaptık. Sayın Rektör ile bu yıl ilk mezun öğrencilerini ülkemiz beşerî sermayesine katacak olan “Açık Deniz Teknolojisi” programını enine boyuna konuştuk.
***
Sayın Rektörüm, Sakarya Gaz Sahası ve Filyos Vadisi’nde yürütülen çalışmalar, Türkiye’nin enerji alanındaki bağımsızlık hedefleri açısından büyük önem taşıyor. Bu bağlamda Üniversitenizin bu stratejik bölgede yer alması ve Türkiye’de İlk ve tek olan Açık Deniz Teknolojileri ön lisans programının açılması üniversiteniz ve ülkemiz açısından ne ifade ediyor?
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, ülkemizin enerji alanındaki yerli ve millî hamlelerine doğrudan katkı sunabilmek bizler için büyük bir gurur ve sorumluluktur. Sakarya Gaz Sahası, Karadeniz’deki en büyük doğal gaz keşfi olup; Filyos Vadisi bu stratejik sürecin merkezinde yer almaktadır. Bu sahada aktif olarak görev yapan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) çalışmalarına hem yerli ve milli insan kaynağı hem de akademik destek sağlamak amacıyla Açık Deniz Teknolojileri programlarını hayata geçirdik. Bu işbirliği, yalnızca bir akademik açılım değil, aynı zamanda Türkiye'nin enerji bağımsızlığına yönelik stratejik bir katkıdır.
Türkiye’de bir........© Haber7
