Erzurum’un dağlarına yakışan deniz mavisi
2003 yılında memleketi Erzurum’da Atatürk Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak başlayan akademik kariyerini, geçen yıl Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi dalında profesörük ünvanı ile taçlandıran İsmail Tetikçi, resimde almak istediği yolun akademik altyapısıyla hesaplaşarak yola çıkmayı tercih eden bir sanatçı.
Öğretim görevlisi olduğu Uludağ Üniversitesi’nde genç kuşak ressamların yetişmesine katkı sağlayan Tetikçi, kendine özgü çalışmalarıyla da son dönemde sanat çevrelerinde aranan isimler arasında yer alıyor.
Tetikçi’nin tuvalin ters yüzüne kendine has tekniğiyle işlediği eserlerinde doğa ve doğanın içinde kaybolmuş, oldukça küçük insan figürü ön plandadır. Sanatçının resmine uzaktan baktığınızda, ilk başta kolay bir yapıt gibi algılasanız da, esere yaklaştıkça kendinizi farklı bir dünya içinde bilinmez bir yolculuğa çıkmış gibi hissediyorsunuz.
Son dönem eserlerinde farklı renk tonlarıyla geçişler de yapmaya başlayan Tetikçi’nin resimlerinde karşımıza çıkan küçük insan figürü ve resim anlayışıyla ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapan Prof. Mehmet Reşat Başar, sanatçının o küçücük figürde kendini aradığı görüşünde. Başar’ın oldukça uzun yazısından özetlediğim metin,........
© Gazete Pencere
