DİL VE POLİTİKA
Büyük Yunus, bir şiirinde;” söz ola kestire başı,söz ola kese savaşı” der.
Bu ifade, sözün toplum hayatındaki etkili rolüne işaret eder.Söz, savaş da çıkarır, savaşı da bitirir.
CB Erdoğan, polisin, tutuklamalara, yargıdaki çifte standarda tepki için sokağa çıkanlarla, Nevruz için sokağa çıkanlara gösterdiği farklı reaksiyona karşı,muhalefetin pamuk şekeri üzerinden yaptığı eleştirilere verdiği cevap tam da Yunus Emre’nin ifade ettiği anlamda bir tepkiydi.
Erdoğan, iki polis memurunun bir engelliye yardımcı olmak için bütün pamuk şekerlerini satın alıp Nevruz alanına giden çocuklara dağıttığını söyledi. Polislerin bu güzel davranışına olaya vakıf olan hiç kimse karşı çıkmaz, tam aksine polisi ile gurur duyar.
Ancak mesele bu değil, Erdoğan konuşmasında Nevruz kutlamalarında sanki olumsuz hiç bir şey olmamış,Barzani bayrağı açılmamış, bölücü sloganlar atılmamış, örgütsel gösteriler yapılmamış gibi o kışkırtıcı tabloyu getirip pamuk şekerinin arkasına sakladı. Yani bu pamuk şekeri eleştirileri de olmasaymış Nevruz kutlamalarında olumsuz bir şey yokmuş.
Aslında o eleştiriyi yapanların amacı iki polisin niye pamuk şekeri dağıttıkları değil, esas sebep iki toplumsal olayda polisin gösterdiği farklı tepkiydi. Bir tarafa son derece dikkat ve itinayla davranılırken, öbür tarafa son derece haşin ve sert davranılmasıydı........
© Enpolitik
