Siemens Healthineers gençler ve girişimcilerle 'Bölgesel Üs' olmayı hedefliyor
Teknoloji tüm sektörlerde olduğu gibi sağlık hizmetlerinde de hızlı bir dönüşüme neden oluyor. Yapay zeka, dijitalleşme, ve cihaz inovasyonları sayesinde tanı ve tedavilerin etkinliğini artıyor. Öte yandan, tüm bu gelişmelere rağmen, sağlık sektöründeki nitelikli insan gücü açığı kapanmıyor. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kalifiye sağlık çalışanı eksikliği sorunu giderek büyüyor. Dünya Sağlık Örgütü 2030 yılına kadar dünyada yaklaşık 10 milyon sağlık çalışanı açığı oluşacağını öngörüyor. Doktorlardan hemşirelere, biyomedikal mühendislerinden teknisyenlere ve dijital sağlık uzmanlarına kadar geniş bir yelpazede nitelikli insan kaynağına olan ihtiyaç her geçen gün artıyor.
Ülkemizdeki sağlık altyapısı ve hizmetleri her geçen gün güçleniyor, kamu-özel sektör iş birlikleri yaygınlaşıyor, teknolojik yatırımlar artıyor. Ancak bu büyümenin sürdürülebilir olması için insan kaynağının da aynı hızda gelişmesi gerekiyor. Sağlıkta sürdürülebilir başarı için fiziksel altyapıya paralel olarak eğitime de yatırım yapılmasına ihtiyaç var.
Görüntüleme, laboratuvar diagnostiği, servis hizmetleri ve kanser terapisi çözümleriyle sağlık ekosisteminin en önemli kuruluşlarından olan Siemens Healthineers, sağlık eğitimine verdiği önemle dikkat çekiyor. Yılda 1,5 milyar avroluk araştırma ve geliştirme yatırımı yapan Siemens Healthineers, 16.000’den fazla tescilli patent dahil olmak üzere yaklaşık 24.000 teknik fikri mülkiyet hakkına sahip .
Tıbbi teknoloji ve sağlıkta inovasyon alanında öne çıkan Siemens Healthineers’un Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Enis Sonemel’le kuruluşun eğitim çalışmaları hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik. Sonemel, gelişim için sadece teknolojnin yetmeyeceğene dikkat çekerek “Sağlıkta değişimin anahtarı eğitimli gençler olacak, bu yüzden........
© Ekonomim
