menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

İş hayatında geleneksel ve yeni arasında köprü kurmak

8 0
22.06.2024

İlerlemenin sürekli olduğu ve beklentilerin gün geçtikçe şekil değiştirdiği günümüzde, geleneksel ve yeni nesil istihdam sektörlerinin kesiştiği nokta, farklılıkların ve değişimin ka­bulü ile başlıyor.

İyi bilinen geleneksel sektör­ler ile yeni ve hızla gelişen iş kolları arasında zamanla oluşan farklılığın, derin bir uçurum yaratmaya başladığını düşünüyorum. Bu uçu­rum, dinamiklerin karışık etkileşimiyle, farklı geçmişlerden gelen profesyonelleri ayırmakla kalmıyor, aynı zamanda yeni neslin güç etkile­şimini de her geçen gün arttırdığına inanıyo­rum. Peki, aynı çalışma hayatında birlikte ça­lışacak bu profesyonelleri nasıl ele almak gere­kiyor? Gelin, beraber elimizde var olanları itici güç olarak nasıl ortaya çıkaralım ve uyumlu bir birlikteliğe giden potansiyel yolları nasıl keş­fedeceğimize bir bakalım.

Tarihe bakıldığında geleneksel sektörle­rin, köklü uygulamaların ve tek bir alanla sı­nırlı deneyimin ustalık becerisi olarak değer­lendirildiğini görüyoruz. Buna karşın, yeni ve modern sektörler disiplinler arası düşünmeyi ve aktarılabilir becerileri önemsiyor. Deloit­te tarafından yapılan bir araştırma, üst düzey yöneticilerin yüzde 92'sinin farklı düşünme­yi ve kapsayıcılığı teşvik etmenin kurumları­nın inovasyonunu olumlu yönde etkilediğine inandığını ortaya koymuş. Bu temel felsefi ay­rışmanın, zorluklar ve fırsatların yan yana gel­diği bir gerilim yaratmakla birlikte yaratıcılığı da tetiklediğini........

© Dünya


Get it on Google Play