Hvor mange buskerudkommuner vil Helgheim ha?
Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Legg ned fylkeskommunen. Det skrev Jon Helgheim, 1.-kandidaten til Frp i Buskerud i Drammens Tidende. Innlegget var et svar til Terje Stykket om offentlig sløsing. Han skrev det uten å vise konsekvensene av dette eller fortelle velgerne om at Frp går inn for tidenes største kommunesammenslåing.
Det vil ha store negative konsekvenser for folk.
Dette er saken
Gründer Terje Stykket skrev en kronikk i Drammens Tidende der ha utfordret blant andre politikerne.
Stykket spurte: «Hva gjør dere som næringslivets interesseorganisasjoner for å holde offentlig pengebruk og unødvendig byråkrati og reguleringer i sjakk?»
Flere svarte på Stykkets kronikk, blant andre Frps Jon Helgheim. Det utviklet seg til en debatt mellom de to.
Les også
Helgheim: Gründer Terje Stykket vil ha Norge ut av hengemyra. Den utfordringen tar jeg
Les også
Stykket utfordrer: - Politikerne, Helgheim, er du fornøyd med dem?
Les også
Legg ned fylkeskommunen. Da forsvinner det sløsing og overbetalte politikere
I dette innlegget kommenterer Senterpartiets Simon S. Nordanger Helgheims løsninger.
-----
De høye godtgjørelsene i fylket han ønsker å fjerne må han nesten ta opp med eget parti. Det er de som har gått i bresjen for dette og stemt ned alternativene som ga mindre i representantenes lomme.
Det er ingen hemmelighet at Frp er for å legge ned fylkeskommunen. Men hver gang man snakker med en lokalpolitiker fra Frp så er de liksom ikke for nedleggelse likevel, for det har noen andre konsekvenser de er veldig klar over. Da forstår jeg at dette ikke er noe de har lyst til å profilere og enda mindre stille seg bak.
Særs få har noen gang vunnet valg på masse nedleggelser – av brannstasjoner, barnehager, nærskolen, sykehjem, legevakt eller Nav-kontorer.
Dette vil følge av en nedleggelse av fylkeskommunen og det vet Helgheim. Dette er en helt naturlig konsekvens av at sentrum for lokalsamfunnet flytter seg, med det flytter også kommunens midtpunkt og nesten alle samfunn vil utvikle seg nettopp med utgangspunkt i hvor makta sitter plassert. Vi så det tydelig i innlandet, da fylkeskommunen valgte å legge ned den videregående skolen i Lom. En naturlig del av sentraliseringen, utkanten blir enda fjernere, velgerne der ute betyr mindre og makta konsentreres rundt de velgertunge områdene.
Les også
Kutt, kutt og kutt gir et Buskerud-budsjett for fremtiden
Det betyr ikke at interessene ikke er de samme, men det er mer smertefullt å prioritere utkanten enn de mest folkerike og velbemidlede områdene. Hvorfor? Jo fordi det er færre velgere der ute som straffer deg med sin stemmeseddel.
Skulle man legge ned fylkeskommunen........
© Drammens Tidende
