Adliyede rüşvet skandalı
‘Lvbel C5’ adıyla bilinen ünlü rapçi Süleyman Burak Bodur (24), şarkı sözlerinde uyuşturucu maddeye özendirdiği iddiasıyla 5 Mayıs 2025’te gözaltına alınmıştı. Şarkıları sosyal medyada on milyonlarca kişi tarafından dinlenen Lvbel C5, Gebze Adliyesi’nde Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanıp Kandıra Cezaevi’ne konulmuştu.
Haber kaynaklarımdan edindiğim bilgiye göre; bu tutuklamadan sonra yargıdaki çürümüşlüğü ortaya koyan skandal olaylar zinciri başladı.
Süleyman Burak Bodur’un tutuklanmasından sonra bazı yakınları ve iş ortakları, serbest bırakılması için yollar aramaya başladı. Daha önce de rapçilerin, ‘uyuşturucu maddeye özendirme’ suçlamasıyla gözaltına alındığını ama tutuklanmadıklarını yargı çevresinden tanıdıklarına anlatarak Lvbel C5’i kurtarmaya çalışıyorlardı. Rapçinin yakın zamanda 25 konseri olduğunu, bu nedenle büyük maddi kayıp yaşadığını belirtiyorlardı. Tutukluluğa itirazda bulundular. Hatırı sayılır kişilere ulaşmak diğer yöntemdi. Sonunda Gebze Adliyesi’nde hakim olan O.Y.’nin odasına kadar ulaştılar.
İddiaya göre; Süleyman Burak Bodur’un yakınları, durumu anlattıklarında Hakim O.Y. onlara telefon numarası yazılı bir kağıt uzattı ve ‘E.A.’ isimli kişi ile konuşurlarsa yardımcı olacaklarını anlattı.
Lvbel C5 için uğraşan kişiler, bu telefon numarasını arayarak İstanbul Ümraniye’de E.A ile buluştu. Halen onun ne iş yaptığını ve olaya neden dahil olduğunu bilmiyorlardı. Sorduklarında E.A., avukat olduğunu ve Hakim O.Y. ile birlikte çalıştıklarını söyledi. Süleyman Burak Bodur’un ünlü olduğunu ve büyük paralar kazandığını bildiklerini anlattıktan sonra 500 bin dolar karşılığında cezaevinden tahliyesini sağlayacaklarını anlattı. Süleyman Burak Bodur’un yakınları, buna tepki gösterdi ve bu kadar para veremeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine Avukat E.A., “Burada 10-15 kişi para kazanacak. Sizin arkadaşınızın hali vakti yerinde” dedi.
Karşısındaki kişiler bu parayı veremeyeceklerini söyleyince, “Hakim ile konuşayım” diyerek telefonla uzaklaştı. Döndüğünde “300 bin dolara halledeceğiz. Ama hakim bey çok kızdı. Parayı vermezseniz bu çocuk en az 6 ay içeride kalır” dedi.
Buna karşın Süleyman Burak Bodur’un yakınları, parayı ödemeyi kabul etmedi ve gittiler. Kısa süre sonra tekrar telefonları çaldı. Avukat E.A. “Fevri karar verdiniz. 100 bin dolara bu işi çözüyorum” dedi.
Bu sefer “Biraz düşünelim” diyerek telefonu kapattılar. Ancak rüşveti vermeyeceklerdi. İki gün sonra ‘Hatırı sayılır’ isimler aracılığıyla Adalet Bakanlığı’ndan bir randevu aldılar ve Ankara’da bakanlıkta üst düzey bürokratlar onları dinledi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nı bilgilendirdiklerini ve savcılığa giderek şikayetçi olmaları söylendi. Ertesi gün, Kocaeli Başsavcılığı’na giderek başlarından geçenleri anlattılar.
Savcılık, Avukat E.A’yı arayarak rüşveti vermeyi kabul ettiklerini söylemelerini ve ses kaydı alınmasını istedi. Savcılık kararıyla kayıt altına alınan bu görüşmede Avukat E.A. ile 50 bin doları peşin, 50 bin doları ise tahliyeden sonra vermek şartıyla anlaştılar.
Avukat E.A. parayı........
© Birgün
