Teğmenlere çağrı: Kılıç kından çıktıysa..!
Biraz yaşlanmışım, vay be.
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu birincisi Teğmen Ebru Eroğlu en büyük evlâdımdan 3 yaş büyükmüş. Ben de hâlâ “Yaşım kaç, başım kaç” havalarındayım. Gerçi an itibariyle babamdan 11 sene fazla yaşadım. Yaşamaya devam ediyorum. Allah hayırlı yaşam gibi hayırlı bir ölüm nasip eylesin.
Genç teğmen Ebru Eroğlu 24 yaşında, Allah yol açıklığı versin. Havaya kalkan kılıcı “ezanlarımızın garantisi, devletimizin bekası, milletimizin selameti için” daima zalimin başına insin. “Ölürsem şehit olurum” diyor Ebru teğmenimiz; biz yaşamasını ve düşmana galip gelmesini arzu ederiz.
Tartışılan konu, genç teğmenlerimizin bir kısmının “tören dışı slogan” atmaları oldu.
Kimileri bunu çok beğendi, kimileri “disiplinsizlik” olarak görerek ülkemizin geleceği adına tedirgin oldu.
Oysa Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Erdoğan ve üst düzey komutanların olduğu tören boyunca Mustafa Kemal’e bağlılık ve saygı sözleri sıkça söylendi. Niye birileri bu sözleri görmediler de tören dışı görüntülere övgüler dizdiler? 989 teğmenimizin mezun olduğu törenden hiç paylaşım yapmayanlar neden 100-200 teğmenin tören dışı görüntülerini coşarak paylaştılar?
Kışkırtıcılar ise farkında olarak veya olmayarak, “Mustafa Kemal’den niye korkuyorsunuz?” diye üstenci bir dil ile insanlara saldırdı. Tıpkı bizim bayrağımızla bize saldıranlar gibi! Teğmenleri rencide ederek milleti galeyana getirmek isteyen sahte hesaplar da devreye girdi.
“MSÜ’de tarikat iddialarına karşı böyle yaptılar” diyenler oldu.
İyi de kardeşim birisi sana iftira atıyor diye buna askeri disiplini zedeleyecek görüntüyle cevap vermek uygun mu?
Hiçbir tarikat, cemaat, vakıf, dernek, holding, tüccar “devletin önüne” geçemez, devlette sistematik kadrolaşamaz. Başkan Erdoğan da buna müsaade etmez.
100 yıl aradan sonra hala Mustafa Kemal tartışması yapılıyorsa "milletin arasına" fitneciler giriyor demektir.
MADDE MADDE YAZALIM:
1)Mustafa Kemal devletin kurucusudur.
2)Mevzu "sevgi" çerçevesinde değil "saygı" düzeyinde konuşulur.
3)Siyasi yönü olduğu için her icraati onaylanmak zorunda değildir, yani eleştirilebilir. Lakin hakaret edilemez. Bunun yanında “tanrılaştıranlar” da ona saygısızlık yapmakta ve kendi çıkarlarına kullanmaktadır, buna müsaade etmemek gerekir.
4)"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sözü siyasi slogandır. Askerimizin bu sloganı kullanması toplumda tartışmalara “siyasi slogan arka planı sebebiyle” neden olmuştur.
5)Tarihi şahsiyetlerimiz saygıdeğerdir; fakat aslolan devletimizdir.........
© tv100
visit website