menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Demografik yapıya darbe: Göçmenler

7 0
22.04.2024

Üstüne üslük Ukrayna- Rusya savaşı da bu göç selinin tuzu biberi olmuş, savaştan kaçan insanların mekânı haline gelmiştir.

Yüzyıl önce ulus devlet olarak nice zorluklara göğüs gerilerek kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti bu hayâsızca akın sebebiyle işgal altındadır.

Ekonomik, sosyal, kültürel, güvenlik ve birçok alanda dış müdahaleye açık bir halde istikrarsızlaştırılması istenen bir ülke haline getiriliyoruz.
Plan büyük ancak milli zekâmız daha da büyük!

Mülteci, göçmen, sığınmacı, kaçak olarak söylemlere konu olan ve uluslararası hukukta bilinen adlarının detaylarına çok girmeden durumu vahameti gözler önüne sermek istiyorum. Çünkü bu tanımlar biz Türkleri oyalayacak, göçmen sayılarının rakamsal değerleri de canımızı sıkacaktır.

Sığınmacı krizi yaklaşık 13 senedir ilmek ilmek işlenmiş ve artık Türkiye’nin büyük güçlerin işgal planı altında işleme konulmuştur.

Bunu söylemeye cesaret etmek, dile getirmek her Türk vatandaşının görevi haline gelmiştir.

Bu konuda az sayıda da olsa birkaç siyasi partinin çalışmalarına şahit olmaktayız. Bu durum ne yazık ki toplumun belirli bir kısmı tarafından siyasi çıkar veya rant olarak algılanması veya kaba tabirle “ırkçılık” olarak değerlendirilmesi kesinlikle hata olacaktır.

Vatanına milletine sahip çıkma refleksiyle ilerleyen ve bu konuda ivedi bir şekilde ne yapması gerekiyorsa uygulamaya dökecek her kurum ve kuruluş değerlidir.

Öncelikle ülkemizden faydalananlar dışında, bize bu düzenin hiçbir yararının olmayacağı hepimiz için çok açık bir şekilde ortaya çıkmıştır.

Hala anlamayanlar için kelime anlamıyla başlayacak olursam Demografi sözcüğü, diğer adıyla nüfus bilimidir. Dünyada veya bir ülkede bulunan nüfusun yapısını, durumunu, dinamik özelliklerini inceleyen bilim dalıdır. Yunanca demos ve graphein kelimelerinden meydana gelmiştir. Doğumlar, ölümler göçler ve yaşlanma ile ilgili çalışmalar bu bilim dalı tarafından yapılır.

Bu nedenle gelişmiş ülkelerin tamamı demografik yapının ülke için işlevini düzenlemek, buna göre tedbirler almak, hedeflemeler yapmak, planlamaları bu yapının süreç içerisindeki biçimine göre kurgulamak için yoğun çaba sarf ederler.

Bizim gibi gelişmekte olan ülkeler ise bu yapının oturması, kısmen stabilite (denge) kazanması, öngörülebilir ve planlanabilir olması için çaba........

© Önce Vatan


Get it on Google Play