KIRILMADIK NE KALDI? (12)
...dünden devam
Ülkemizin çevrecilik karnesi nasıldır? Gelişen, değişen dönüşen Türkiye’yi yönetenler bu önemli konuda ne yapmışlar? Nasıl bir mesafe almışlardır?
(Bu bölümde; Orman ve Su İşleri Bakanlığının konuyla ilgili açıklamasını, değerli bir akademisyenin Doğaya ve insan geleceğine yönelik acımasızca sürdürülen tahribata karşı çıkan, HES’ler ve doğa katliamlarıyla ilgili çalışmasını, bir milletvekilinin bu konuda yapmış olduğu yazılı açıklamasının özetini kitabımın bu bölümüne alarak; kararı, okurun yorumuna bırakmanın doğru olacağına inanıyorum. Tabii ki, kendi yorumumu da katarak… )
Orman ve Su İşleri Bakanlığından 23 Haziran 2013 Tarihinde yapmış olduğu açıklamada; son 10 yılın çevrecilik karnesinde çok önemli başarılar ve ilklerin yer aldığı ifade edilmişti.
İşte o açıklamanın ana başlıklarından özetler:
‘’Öncelikle 2002 yılında; 964 olan korunan alan sayısı bugün 2.831’e, 3,3 milyon hektar olan korunan alan miktarı, 5,6 milyon hektara, 33 olan milli park sayısı 40’a, 17 olan tabiat parkı sayısı 186’ya, 102 olan tabiat anıtı sayısı 108’e, 9 olan Ramsar ( Ramsar: Sulak alanların korunması ve sürdürülebilir kullanmayı amaçlayan uluslararası sözleşmenin adıdır. Adını, 2 Şubat 1971’de İran’da........
© Önce Vatan
visit website