menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Gazze Savaşında, WEF’in Sinsi Rolü

10 0
04.01.2024

Katil ve siyonist İsrail ve WEF ikilisi Gazze Şeridi’nde savaşa devam ediyor.
Sokırımcı İsrail ordusu “terör tehdidini” ortadan kaldırdığını iddia ediyor. Ancak Filistinli sivil nüfusun refahının göz ardı edildiği açık. Bu artık öyle iddia ettiği savunma ve tedbir alan bir operasyonu değil, kasıtlı bir yıkım kampanyasıdır. Aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu sayısız masum trajik bir şekilde kurban ediliyor.

Bu korkunç insanlık dışılıktan kim sorumludur?

Ana akım medya tarafından yaygın olarak haberleştirilmeyen bazı arka plan olayları var. Ancak bunlar çatışmanın gelecekteki seyrini anlamak açısından çok önemli olabilir.
Bu olaylara ışık tutmak bize bazı cevaplar sağlayabilir. Bu makalede ona bir kapı aralamaya katkı sunma amacı taşımaktadır.
Gazze Açıklarında Doğal Gaz Keşifleri
Gazze Şeridi’nin yaklaşık 20 deniz mili açığında yaklaşık 500 milyar dolar değerinde önemli doğal gaz ve petrol rezervleri bulunmaktadır. Bu kaynaklar yasal olarak Filistinlilere aittir, ancak İsrail son yirmi yıldır uluslararası hukuku ihlal ederek bu kaynaklara el koymaktadır.
Buna karşılık İsrail, özellikle Akdeniz’deki dokuz farklı sahada aktif olarak petrol ve gaz üretimi yapmaktadır. İsrail 2017’den bu yana doğal gaz ithalatçısı konumundan doğal gaz ihracatçısı konumuna geçmiştir.
Bu durum Gazze Şeridi’nde yaşayan insanlar için sadece adaletsiz değil aynı zamanda acımasız bir ironi. Buradaki nüfusun yarısından fazlası yoksulluk içinde yaşıyor ve halkın yüzde 80’i insani yardıma muhtaç.
Artık iyice ortaya çıkan ve aşağıda bahsedeceğimiz arka plan bilgileri, bu durumun nedenlerini ve bu soykırımım arkasındaki amaçları belki kısmen açıklamaktadır:
İsrail’deki gaz sahalarından biri Tamar olarak biliniyor ve önde gelen Amerikan şirketi Chevron tarafından işletiliyor. Ancak Doğu Akdeniz Gaz Boru Hattı üzerinden yapılan gaz ihracatı 7 Ekim’deki terör saldırısından kısa bir süre sonra durduruldu. Bunun üzerine Chevron, İsrail’in bir başka açık deniz platformu olan Leviathan’ı Ürdün ve Mısır’a bağlayan Arap Gaz Boru Hattı üzerinden gaz ihracatı yapmak için izin istedi.

Gizli İttifaklar…

Şimdi bundan sonrasına çok dikkat edin.
Çünkü geçmişteki savaş zamanlarında yapılan gizli ittifakların varlığı bize şunu gösteriyor; Perde arkasında savaştan kimin yararlandığını bilmeleri istenmiyor.
Şimdi ilgili taraflara daha yakından bakalım:
Mısır ve İsrail geçmişte birçok savaşa karışmışlardır ve dost ülkeler olarak görülmezler.
Ürdün Kraliçesi Rania Instagram hesabında Filistinlilere desteğini ve İsrail’in savaş........

© Mir'at Haber


Get it on Google Play