menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Değişim ihtiyacımız

9 1
28.03.2024

Önümüzdeki Pazar günü oylarımızla sadece bir temsilci seçmiyoruz; aynı zamanda yol, zihniyet, medeniyet, düzen/dünya/hayat tarzı/görüşü tercihleri yapıyoruz. Çünkü her siyasi partinin dayandığı bir zihniyet, beğendiği bir yol, amaçladığı bir dünya/düzen/hayat tarzı vardır.

Çözüm yerine sorun üreten bu zulüm düzenini değiştirmek zorundayız. Seçimler, değişim için bir fırsat olabiliyor. O halde, oylarımızla değişim sağlayabiliriz. Biliyoruz ki, biz “kendimizi değiştirmedikçe, Allah Teâlâ da bizi değiştirmez”. (Enfal/53, Rad/11) Bu talep/dua sadece söz ile/kalp ile yapılmaz; aynı zamanda ve özellikle eylem ile yapılır. Yapılmalıdır… Yine biliyoruz ki, “layık olduğumuz yönetimleyiz. (s.a.s.) Ve bu seçim, sadece bir yerel seçim değildir. Ondan öte, daha çok, bu düzen devam etsin veya değişsin talebini de içerir. Yirmi iki yıllık iktidardan memnuniyet ile şikâyet seçeneklerini de içeriyor. Düzenden beslenenler de, değişim istemezler. Bir yanlış, başka yanlışlarla düzeltilemez. Hastalığı/sorunu görmek başka; yetmez; çareyi/çözümü tercih başka ve daha önemli. Partilerin bizi hangi yola/reçeteye/birliğe çağırdıklarına bakmalıyız. Rakip (AKP, CHP vb.) partiler; aynı yola/AB’ye çağırıyorlar. Yol da düzen de aynı/ortak... Bizim ise adil düzene/Millî Görüş’e/SP’ye ihtiyacımız var. Taklitlerinden de sakınmalıdır... Mevsim de Ramazan; değişim için elverişli bir zaman... İstiğfarlara, tevbelerle doğru seçim yapabiliriz, inşaallah... Unutmayalım ki, vekâleti alanların/seçilenlerin olduğu gibi, biz seçenlerin de sorumluluğu vardır. Ve seçtiklerimizle/sevdiklerimizle birlikte olacak, hesaba çekileceğiz.

*İşler, ehil olanlardan alındığında kıyameti bekleyin. “Allah Teâlâ, işlerini güzel yapanları sever.” (s.a.s.) Hangi işimiz düzgün, sağlam bizim? İnsan düzelmeden, işler düzelmez. Ahlâk ve hukuk olmadan nasıl düzelebilir? Bunu sağlayacak eğitim nerde?

*“Emanetlerin/işlerin ehline verilmesi, adaletle hükmedilmesi...” (Nisa/58) Emrediliyor. *Emanetlere hıyanet edenin imanı yoktur.” (s.a.s) Ne büyük tehdittir! *“Oylarımız da vekâlet ve........

© Milli Gazete


Get it on Google Play