menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Gazze direnişi: Siyonist israil’in kara harekâtındaki hezimet ve direnişin küresel önemi

9 0
05.09.2024

7 Ekim 2023'te başlayan Aksa Tufanı Operasyonu, Filistin direnişinin İsrail işgaline karşı verdiği mücadelenin önemli bir dönüm noktası oldu. Siyonist İsrail hükümeti, ABD, Kanada, Fransa, Almanya ve İngiltere'nin desteğini alarak Gazze'ye yönelik kapsamlı bir kara harekâtı başlattı. Ancak bu harekât, İsrail ordusunun umduğu gibi hızlı bir zaferle sonuçlanmadı. Aksine, direnişin gücü karşısında işgal ordusu büyük bir bataklığa saplandı ve ilan ettikleri stratejik hedeflerin hiçbirine ulaşamadı.

İsrail’in Stratejik Hedefleri ve Gerçekleşmeyen Hayaller

İsrail, kara harekâtına başlarken üç temel stratejik hedef belirledi:

1. İslami Direniş Hareketini (Hamas) ortadan kaldırmak: İsrail, Hamas'ı Gazze'den tamamen silmek ve böylece direnişi kırmak amacındaydı. Ancak bu hedefe ulaşmak bir yana, Hamas’ın direniş gücü her geçen gün daha da arttı ve küresel bir direniş hareketi haline geldi.

2. Gazze halkını sürerek Gazze’yi işgal etmek: Gazze’yi tamamen işgal ederek, Filistinlileri bölgeden sürmek ve Siyonist işgalin sınırlarını genişletmek hayali, işgal ordusunun karşılaştığı sert direnişle imkansız hale geldi. Gazze halkı bütün saldırılara ve soykırım savaşına rağmen vatanını terk etmedi.

3. Gazze’deki işgalci esirleri geri getirmek: Gazze’de esir tutulan işgalci askerlerin kurtarılması planlanmıştı. Ancak, direnişin etkinliği karşısında bu hedefe ulaşamadığı gibi kendi elleriyle kendi esir askerlerinin ölmesine sebep oldu

İsrail ordusu, 250 bin asker ve gelişmiş teknolojik silahlarla donatılmış olmasına rağmen, 11 aylık süre boyunca bu........

© Haksöz


Get it on Google Play