E-mobilitede üniversiteler ve sektör birlikteliğinin önemi
Yeni dönemde ülkelerin politikaları, küresel elektrikli otomobil pazarı için temel itici güç olmaya devam ediyor. Dijital çağ, mobilite ihtiyacı, sürdürülebilir bir dünya bakışı, 2023 yılında otomotiv endüstrisine önemli bir şekilde yansıdı.
Elektrikli araçların büyük başarısı ve yükselen trendi, yaratılacak olan ekosistem, finans imkânları, tedarik zinciri gücü, hammadde bulunurluğu ve fiyat, global faiz- enflasyon beklentileri tüm sektörü ve partnerleri farklı düşüncelere sürüklüyor. Arz yönlü endişeler hem global bakışı hem de otomotiv endüstrisi ekosistemi finansmanı için gündemin en üst sıralarına geldi.
Sürdürülebilir mobilitenin geleceği
Geleceğin araçlarına yönelik teknolojiler geliştirmek, aynı zamanda alternatif yakıt teknolojileri, hibrit araçlar, hidrojen yakıtlı araçlar, sürücü destek sistemleri gibi konularda da araştırmalar yürütmek ve otomotiv endüstrisi ile akademik dünya arasında güçlü bir köprü vazifesi kurmak, geleceği şekillendirmek için önemli bir adım.
Bu aynı zamanda sektördeki yenilikleri hızlandırarak rekabet avantajı sağlamak ve çevresel anlamdaki sürdürülebilirliği desteklemek adına çalışmalar yürütmek açısından da önem arz ediyor. Geçen hafta bu konuda İstanbul Teknik Üniversitesi’nde, İTÜ İLATAM (İleri Araç Teknolojileri Araştırma Merkezi) ve SMİ’nin (Sürdürülebilir Mobilite İnisiyatifi) birlikte organize ettiği “Sürdürülebilir Mobilitenin Geleceği Zirvesi” gerçekleştirildi.
Zirvede konuşulan konular: Mobilitede hedefler büyük
........
© Dünya
visit website