menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Dijital varlık pazarı 2030’da 32.6 trilyon dolara ulaşacak

17 0
01.07.2024

Standard Chartered ve Synpulse’un yayınladığı gerçek dünya varlıklarının tokenizasyonu raporuna göre, dijital varlıkların global pazarı 10 yıl içinde yüz­de 55 oranında büyüyecek: “Yatırımcıla­rın yüzde 69'u tokenleştirilmiş varlıkla­ra yatırım yapmayı planlıyor.”

Son dönemde adını sık­ça duyduğumuz tokenizas­yon, kısaca geleneksel var­lıkların dijital temsillerinin oluş­turulması sürecidir. Bu dijital temsiller, blok zinciri gibi dağıtık defter teknolojisi (DLT) platform­ları üzerinde token olarak bilinen birimler halinde oluşturulur. To­kenlar, dijital sertifikalar olarak düşünülebilir ve bu sertifikalar, fi­ziksel veya dijital bir varlığın mül­kiyetini veya belirli haklarını tem­sil eder. Tokenizasyon, varlıkların bölünebilirliğini ve erişilebilirliği­ni artırarak yatırım süreçlerini da­ha verimli hale getirir. Aynı zaman­da, varlıkların daha likit hale gel­mesini sağlar ve yatırımcılar için yeni fırsatlar yaratır.

Standard Chartered ve Synpul­se tarafından yakın zamanda ya­yımlanan “Gerçek Dünya Varlık Tokenizasyonu: Küresel Ticaret için Oyun Değiştirici” makalesin­de sıklıkla vurgulandığı üzere ger­çek dünya varlıklarının tokenizas­yonu, son yıllarda finansal piya­salarda önemli bir devrim olarak kabul edilmektedir. Bu rapora göre, tokenizasyonun global ticaret ve fi­nansal sistemler üzerindeki etkisi hızla artmaktadır. Özellikle........

© Dünya


Get it on Google Play