Almanya’ya ‘nitelikli işgücü göçü’nde 2’nci aşama
Almanya’ya nitelikli işgücü göçünün önündeki engelleri kaldırmayı amaçlayan “Nitelikli İşgücü Göçü Yasası”nın 2’nci aşaması yürürlüğe girdi. Uzmanlar, yaşlı, hasta ve çocuk bakımı, bilişim, inşaat, sanayi, eğitim ve el işçiliği alanlarında Almanya’nın nitelikli işgücüne acil ihtiyaç duyduğuna dikkat çekiyor. Artık diploma denkliği aranmıyor.
Başrolünü Hülya Koçyiğit’in oynadığı Şerif Gören filmi “Almanya Acı Vatan,” İlyas Salman’ın başrolündeki Tunç Okan’ın “Sarı Mercedes”i ve Kemal Sunal’ın oynadığı bir Kartal Tibet filmi “Gurbetçi Şaban,” Türkiye’den 63 yıl önce Almanya’ya başlayan işçi göçünü anlatan unutulmaz filmleri hepimiz en az bir kez izledik.
Türkiye’den Almanya’ya 1961 yılında başlayan işçi göçü aradan geçen 63 yıla rağmen hâlâ devam ediyor.
Uzmanlara, ekonomistlere ve siyasetçilere göre, Almanya nüfusunun hızla yaşlanması nedeniyle “nitelikli işgücü açığı”nın bir an önce kapatılması gerekiyor.
Almanya ekonomisi açısından kaçınılmaz bir ihtiyaç olarak değerlendirilen bu durum, Avrupa Birliği dışından gelen nitelikli işgücünün önünü açtı. Uzmanlar, yaşlı, hasta ve çocuk bakımı, bilişim, inşaat, sanayi, eğitim ve el........
© Dünya
visit website