Siyonist uşaklarından bir uşak seç…
Lise yılarında Osmanlı tarihini okurken anlayamadığım noktalardan biri de çocuk yaşta, akli dengesi bozuk, devlet idaresinden anlamayan padişahlar, nasıl olur da sürekli savaşan, toprak kazanan, kaybeden, kritik kararlar alan ve antlaşmalar yapan bir imparatorluğu idare ederlerdi?
Sonradan okuduklarım, gördüklerim ve duyduklarımla ‘sistem, düzen, bürokrasi’ denen kavramları tanımaya ve anlamaya başladım.
Ki Osmanlı döneminde tarihçiler şu deyimi sık sık kullanırlar.‘….. tahttan indirilerek …… padişah yapıldı’ denmektedir.
Padişahın da üstünde, sistemi esas idare eden ve yöneten, padişahı indiren ve tahta oturan bir sınıf ve zümrenin varlığı sözkonusu…
1655-1683 yılları arasında 27 yıl boyunca Köprülü ailesinden gelen sadrazamlar imparatorluğu idare etmiş. Öyle ki bu dönemde 6 padişah gelip geçmesine rağmen padişahların ismi değil ‘Köprülüler Devri’ diye isimlendirilmektedir.
Köprülüler Dönemi, imparatorluğun toparlanması ve istikrarı için bir fırsat olmuştur. Öyle ki bu devrin sona ermesiyle Osmanlı İmparatorluğu'nda duraklama dönemi biterek, gerileme dönemi başlamıştır.
Bu Köprülülerin aklına Osmanlı hanedanlığını bitirip ‘Köprülü’ hanedanlığını getirmek ‘sadakat” duygusundan ya akıllarına........
© Doğruhaber
visit website