Mazlumlar coğrafyasında kandan beslenmek
Fas’tan Afganistan’a uzanan coğrafyadaki istikrarsızlığı kuzeyde Hazar Havzası’na; Akdeniz Bereket Hilali’nden, Azerbaycan-Ermenistan üzerinden Ukrayna’ya ve oradan Osmanlı coğrafyası bakiyesi Balkanlara kadar taşıyarak yaygın bir biçimde oluşturulan istikrarsızlık bölgelerindeki iç çatışmalar ve savaşlardan beslenen, silah endüstrisini insan kanıyla verimli kılan ülkelerin listesini çıkarınca üç beş farkla aynı kan içici emperyalistlerle karşılaşırız. Üzülerek belirtmeliyim ki bu coğrafya, nüfusunun önemli bir kısmı Müslüman veya Müslüman kültür birikimiyle etkileşime giren insanların yaşadığı topraklar/coğrafya.
Birinci Paylaşım Savaşından sonra İngiliz-ABD jeopolitiğinin dayandığı postkolonyal sömürgecilik anlayışı ve bu anlayışı koruyacak bölge karakolları aracılığı ile istikrarsızlığı büyüterek “ülkelerinin refahını korumaya” odaklanan emperyalistler başta Orta Doğu olarak tanımladığı coğrafya olmak üzere Afrika kıtasını, cetvelle sınırları tayin edilen devletçiklere böldüler. Amaç kendi kendine yetmeyen, her ihtiyaçlarını kendilerinden temin edecek ve ürettikleri ham maddeyi ülkelerine taşıyarak katma değere dönüştürmekti. Bu hedeflerinde de başarılı oldular. Tarihte asla var olmamış topluluklara devlet statüsü verilirken yazılı tarih boyunca sahibi olma iddiasında bulundukları coğrafya ile ilişkisi olmayanlar da karakolda nöbetçi olmak üzere getirilip yerleştirildiler ve adına devlet dedikleri ve bir asra yakın zamandır devlet refleksi edinemeyen bir terör devletini de Akdeniz kıyısındaki Filistin topraklarında kurdular.
Hangi yaşta, hangi etnisiteye veya inanca mensup olursanız olun gözlerinizi kapatın ve dinlediğiniz-okuduğunuz-seyrettiğiniz haberleri zihninizde canlandırın. **Afrika, Balkanlar ve Orta Doğu ile başlayan haberlerde iç savaş (etnik ve mezhep çatışmaları), terör, soykırım ve büyük silah sanayiini ellerinde bulunduranların zayıflara karşı dayanışmaları dışında akla gelen ne? Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra masa başında çizilen sınırlarla belirlenen alanlarda insanlar, çatışmaya zorlanmış ve bu çatışmalardan büyük bir ekonomi üretilmiştir. Üretilen........
© Diriliş Postası
visit website