NASIL BİR SİSTEME TIKILDIK?
Adına demokrasi diyorlar. İngiltere'de, kapitalizmin gelişmesiyle birlikte bir güç durumuna yükselen burjuvazinin, aristokrasiyle iktidarı paylaşmaları amacıyla geliştirilen bir sistem bu. Sonraları, Siyonist Çete'nin kontrolüne girdi. Görünüşte, halkın seçtiği milletvekillerinden oluşturulan bir parlamento var. Sözde hâkimiyet milletin! Fakat, aslında her şey, güç sahiplerinin ve gizli cemiyetlerin kontrolünde. BBC yapımı, “Emret Bakanım” dizisini hatırlayın! Bakan, nasıl da bürokrasinin kontrolündeydi! Bir sinema filminde de şöyle bir sahne vardı: İngiltere'de, ancak, üyelerinin gidebildiği bir kulüpte, bir işadamı şöyle konuşuyordu: “Millet, kendi seçtiklerinin ülkeyi yönettiğini zannediyor. Her şey bizim kontrolümüzde!”
Tabiî, bunların gizli cemiyetleri var. Masonluk gibi, Kuru Kafa Kemik Örgütü gibi, İllüminati gibi! Siz, eskilerin abartarak, “İhtilâl-i Kebir” diye yücelttikleri 1789 Fransız İhtilâli'nin, gerçekten, halkın ayaklanması olduğunu mu zannediyorsunuz? İllüminati devredeydi! Size, naçizane, Fransız edebiyatçısı Balzac'ın “Köylüler” romanını okumanızı tavsiye ederim. Fransa'da krallığı yıktılar, aristokrasiye son verdiler fakat bu defa, 'Cumhuriyet' adı altında, Burjuvazinin mutlakıyet yönetimini getirdiler!
Bizde de, hürriyet getirmek adına, 'diktatör' diye karaladıkları Sultan Abdülhamid'i deviren İttihatçılar, Abdülhamid'i aratacak kadar koyu bir diktatörlük kurdular ve koca imparatorluğu yok ettiler. Mithat Cemal Kuntay'ın “Üç İstanbul” romanını tavsiye ederiz.
Bâzı siyasetçilerin yere göğe sığdıramadıkları Parlamenter Demokrasi içinde yaşadığımız yıllardaki, parti kavgalarının, koalisyonların, ülkemizde nasıl bir kargaşaya yol açtığını unuttuk. Bu yüzden, Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ülkeye gelen istikrarın önemi bir türlü anlaşılamıyor. Kararların süratle alınabildiği bu sistemin bâzı eksikleri varsa düzeltilebilir.
Sayın Erdoğan'ın geçmişteki büyük yanlışlarını hatırlatmakta bir yarar görmüyoruz. Fakat, günümüzdeki uygulamalara baktığımızda, bu hatalardan büyük dersler çıkarıldığı görülmektedir. Hayatta, yaşadığımız hâdiseler bize tecrübe kazandırır. Sayın........
© Yeşilgiresun
