menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Sağlıklı hayat prensipleri -13

22 24
previous day

Sağlığın genetik şifre ve programlarının önemli bölümü genetik mirasla bu aktif zerrelere, ilim-irade ve kudretle yüklenmiştir. Bilinen bu bilimsel gerçekler yanında, gözden kaçırılan ve ucu kader programlarını zorlayan noktaların incelenmesi yerinde olacaktır. Karşılaşılan hastalıklar, derinlik ve çözümsüz bir hal aldıklarında, her kesimden bir soy geçmişi ve genetik bağlar yorumu ön plana çıkarılmaktadır. Genetik mirasın önemi bilinmekle beraber, her olumsuz durumun genlere bağlanması kolaycılık, sorumsuzluk ve alın yazısı gibi yanlış yorumlara yol açabilmektedir.

Sağlıklı hayat prensiplerinin uygulanması sırasında, genetik ifadelerin de güçleneceği unutulmamalıdır. Bilimsel araştırmalardan anlaşıldığına göre: “Genlerimiz bizi bazı şeylere yatkın hale getiriyor olabilir. Ancak kaderimizi belirlemiyor. Davranışlarımızı ve çevrenin genlerimiz üzerindeki etkisini değiştirirsek, gelişmeler kontrol altına alınabilir. Yediğimiz her gıda, yaptığımız her egzersiz, yaşadığımız her stres, aklımızdan geçen her düşünce, her çevresel, kimyasal, kısacası maruz kaldığımız her şey gen ifademizi etkiliyor. Genlerimiz sabit olabilir, ama gen ifadesi değişiyor. Hangi genlerin aktive olup, hangisinin devre-dışı kalacağını biz tercihlerimizle etkiliyoruz.

Önümüzde bir piyano olduğunu düşünün. Genlerimiz piyanonun tuşları. Değişmiyorlar. Piyanoda nasıl 88 tuş varsa, bizim de 20 binden fazla genimiz var. Epigenom (genlerin çalıştırılması) ise piyanist. En kötü gürültüyü........

© Yeni Asya